sursa foto:  radioresita.ro

Vești importante pentru toți românii- Salariul va fi majorat! Când se va întâmpla asta

Vești uriașe pentru toți românii! Ziua cea mare este aproape! Salariul va fi majorat în următoarele zile.
Începând de vineri, odată cu intrarea în vigoare a bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2019, salariul mediu brut va fi majoarat! Legea nr. 47/2019 a bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2019 a apărut pe 12 martie 2019 în Monitorul Oficial și se va aplica din 15 martie 2019. Actul prevede, printre alte măsuri, și majorarea valorii câștigului salarial mediu brut.

Potrivit actului normativ ce stabilește bugetul asigurărilor sociale de stat în acest an, valoarea câștigului salarial mediu brut în 2019 va fi, începând de vineri, de 5.163 de lei.

Până la intrarea în vigoare a bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2019, valoarea câștigul salarial mediu brut este de 4.162 de lei, valoare stabilită acum un an.

Anul trecut, deoarece contribuțiile sociale pentru pensii (CAS) și sănătate au trecut din sarcina angajatorului în sarcina angajatului, salariul mediu brut a înregistrat o creștere substanțială. Mai exact, acesta a crescut de la 3.131 de lei, cât era în 2017, la valoarea utilizată în prezent, respectiv 4.162 de lei.

 

Vezi și:

Anunț important! Ce se va întâmpla cu polițele RCA

Dezvăluirea care cutremură scena! Elena Udrea ar fi turnat, pentru a fi eliberată! Ce ‘spovedanie’ i se mai cere

EXCLUSIV Acuze grave la adresa aliaților lui Liviu Dragnea! Rolul serviciilor secrete

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare