sursa foto:  stiripesurse.ro

Vești mari! Mii de români vor beneficia de noi categorii de concedii

Cadrele militare active vor putea să beneficieze pe viitor de noi categorii de concedii pentru îngrijirea copiilor proprii.

Trecută de Camera Deputaților în octombrie 2018, inițiativa legislativă care prevede pentru cadrele militare noi categorii de concedii pentru creșterea copiilor, se află în Senat, la un pas de votul decisiv.

Proiectul de act normativ, care vine să modifice și să completeze Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare a trecut de Camera Deputaților, propune, printre altele, extinderea categoriilor de concedii de care pot beneficia aceștia.

Concret, pe viitor această categorie de salariați ar putea solicita concendiu pentru îngrijirea copilului bolnav, concediu paternal sau concediu de acomodare. Acum, cadrele medicale active nu pot beneficia decât de concediu de creștere a copilului.

„Cadrele militare în activitate au dreptul la concediu și indemnizație pentru îngrijirea copilului bolnav, concediu de acomodare, concediu paternal, concediu și indemnizație pentru creșterea copilului, în condițiile prevăzute de dispozițiile legale în vigoare”, explică proiectul de lege.

Mai mult, la stabilirea stagiului în grad al cadrelor militare, se va ține cont inclusiv de durata acestor noi categorii de concedii și care se vor adăuga concediilor cu sau fără plată pentru formare profesională. Cadre militare sunt persoanele care au grad de ofițer (căpitan, locotenent, maior etc.), maistru militar (principal sau clasa I-IV) sau subofițer (plutonier, sergent major etc.), în raport cu pregătirea lor militară și de specialitate, potrivit dcbusiness.

Citește și:

Renaște un brand istoric românesc! După trei decenii, revine în forță pe piață

Vești pentru mii de români! Se vor da tichete de masă speciale pentru sărbătorile de Paște

S-a aflat! Afacerea secretă a Elenei Udrea – Din ce se întreține

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare