sursa foto:  sharethis.ro

Vești! Mii de români riscă amenzi usturătoare

Guvernul a aprobat prin ordonanță de urgență noile reguli care se aplică firmelor de ridesharing, astfel că acest serivciu devine legal pe deplin.

Care sunt regulile pentru autoturisme

Acestea trebuie să aibă cinci locuri, inclusiv șoferul, ITP-ul la 6 luni. Atunci când transportă clienți, mașinile trebuie să îndeplinească normele tehnice privind siguranța circulației rutiere și protecția mediului.
La bordul mașinii trebuie să existe o copie confirmă a autorizației pentru transportul alternativ care trebuie să nu fie mai veche de 15 ani.

Automobilele pot fi proprietatea șoferilor, în leasing, prin închiriere sau comodat.

Caroseriile să aibă însemne distinctive. Pe parbriz sau lunetă, la vedere, afișat un ecuson specific pentru fiecare companie de ridesharing. Ecusonul va avea inscripționat numărul de înmatriculare și denumirea platformei.

Ce condiții trebuie să îndeplinească șoferii

Aceștia trebuie să aibă 21 de ani împliniți, să aibă atestat de pregătire profesională pentru persoane în regim de închiriere eliberat de ARR și să dețină permis de conducere tp B de cel puțin doi ani.

Șoferilor li se impun prin lege și norme de ținută și comportament, care este valabil și pentru taximetriști însă care de cele mai multe ori tocmai de aceștia nu sunt respectate și sunt sursa nemulțumirii clienților.

Așadar, șoferii companiilor de ridesharing trebuie să “aibă o ținută corespunzatoare, un comportament civilizat și preventiv în relația cu clientul, să nu refuze efectuarea cursei în condițiile inițial agreate, să nu solicite plata de către pasager a unei alte sume de bani în schimbul activității de transport efectuate, să nu utilizeze mijloacele audio sau video fără acordul clientului.”

Cei care încalcă noile prevederi riscă amendă de până la 5.000 de lei, în funcție de gravitatea abaterii, potrivit dcbusiness.ro

Vezi și

Caracatița organelor. Prețul unui copil pe piața neagră

Vești pentru mii de români! Se va iniția un nou program

A ieșit la lumină cine a făcut documentele! Cine a primit banii de la tatăl adoptiv al Sorinei

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare