sursa foto:  gds.ro

Vești pentru șoferi! Toate mașinile vor avea astfel de dotări

Vești pentru toți șoferi! Toate mașinile vor avea noi dotări, potrivit deciziei Uniunii Europene.

Uniunea Europeană a decis ca toate mașinile noi care vor fi comercializate în statele membre să fie dotate cu sisteme pentru frânarea de urgenţă, tehnologii de menţinere a direcţiei şi detectoare de somnolenţă. Toate acestea conform noilor norme de siguranţă rutieră aprobate de statele blocului comunitar. Măsura va fi activă din a doua jumătate a anului 2022.

Astfel, toate mașinile noi vor trebui să fie echipate cu o listă de aproape 30 de noi funcţii. Acestea sunt menite, printre altele, să înregistreze datele unui accident, să împiedice persoanele aflate sub influenţa alcoolului să conducă sau să împiedice de asemenea depăşirea limitei legale de viteză. În plus, autoturismele şi autoutilitarele vor trebui să fie prevăzute, de asemenea, cu zone extinse de protecţie a capului în urma unui impact. Ar trebui astfel să limiteze rănirile în urma coliziunii cu pietoni sau biciclişti.

Nu în ultimul rând, camioanele şi autobuzele vor trebui să fie proiectate în aşa fel încât să fie diminuate unghiurile moarte. Vor trebui să fie dotate și cu sisteme capabile să detecteze pietonii şi bicicliştii aflaţi în apropiere, potrivit playtech

Vezi și:

Apare o nouă lege a pensiilor! Cine sunt cei care ar putea avea noi beneficii

E scandal mare în Ministerul de Interne! Marcel Vela, în fața procurorilor!

Dreapta-împrejur! Marea plecare din sistem

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare