bani

Vești proaste pentru români! Alocațiile, indemnizațiile, plata șomajului sau ajutoarele sociale riscă să fie blocate

Din cauza blocajului uriaș provocat de greva generală a angajaților din instituțiile aflate în subordinea Ministerului Muncii, plata la timp a alocațiilor, a indemnizațiilor pentru persoanele cu handicap și altele asemenea ar putea fi imposibilă

Federaţia Sindicatelor din Ministerul Muncii nu a precizat ce procent dintre angajaţii instituţiilor din Ministerul Muncii – care includ Agenţiile pentru Ouparea Forţei de Muncă, Inspectoratele Tritoriale de Muncă – şi nici dacă unele activităţi ale instituţiilor vor continua să fie asigurate.

„Ne cerem scuze pentru orice disconfort generat beneficiarilor noştri şi îi apreciem pentru înţelegerea de care au dat şi dau dovadă în aceste momente”, au transmis, în schimb, sindicaliştii.

La Buzău, angajaţii Casei Judeţene de Pensii au ameninţat cu blocarea recalculării pensiilor în situaţia în care Guvernul nu va elimina inechităţile salariale din sistemul bugetar, potrivit liderului de sindicat Cezar Ioniţă.

Şi la Iaşi, angajaţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă au intrat în grevă generală.

Pe de altă parte, conducerea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Arad a anunţat că va lucra în locul unora dintre angajaţii aflaţi în grevă, pentru a prelua de la oameni diverse acte sau dosare, care vor fi soluţionate la încheierea conflictului de muncă, potrivit Radio România Actualități.

Și angajații DSP continuă protestele și încep să blocheze activitatea. Spre exemplu, DSP Mureș nu va mai elibera rețete galbene pentru bolnavii de cancer.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare