sursa foto:  stiridinbucovina.ro

Vești proaste pentru români! Statul se împrumută din nou de la bănci

Guvernul se împrumută din nou de la bănci. Ministerul Finanţelor (MF) a planificat, în luna decembrie 2023, împrumuturi de la băncile comerciale în valoare de 4 miliarde de lei.

 

 

 

Suma totală, de 4,525 miliarde de lei, este cu 1,15 miliarde de lei mai mică faţă de cea care a fost programată în octombrie, de 5,675 miliarde de lei, şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Conform prospectului publicat în Monitorul Oficial, în data de 7 decembrie va fi organizată licitaţie pentru o emisiune de certificate de trezorerie cu discont, în sumă de 500 de milioane de lei, cu scadenţa în 26 iunie 2024.

De asemenea, pe parcursul lunii decembrie, vor fi lansate opt emisiuni de obligaţiuni de tip benchmark, cu o valoare totală de 3,5 miliarde lei, urmate a doua zi de o sesiune suplimentară de oferte necompetitive, cu o valoare de 15% din valoarea iniţială a emisiunii de obligaţiuni (525 milioane de lei în total).

Astfel, au fost programate licitaţii pentru trei emisiuni de obligaţiuni de 500 milioane lei, în zilele de 4 decembrie, 7 decembrie, respectiv 14 decembrie, şi pentru cinci emisiuni de 400 milioane lei, în 11 decembrie (două licitaţii), 14 decembrie, 18 decembrie şi 21 decembrie, informează AGERPRES

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare