sursa foto:  g4media.ro

Vicepreședintele Curții de Conturi a României, Lucian Heiuș: ‘Doar printr-un efort comun putem contribui la creșterea impactului auditului public extern’

Vicepreşedintele Curţii de Conturi a României, Lucian Heiuş, a declarat că în momentul de față Curtea de Conturi trece printr-un amplu proces de transformare şi modernizare.

Lucian Heiuş a precizat că schimbul de bune practici constituie o componentă importantă în acest proces, deoarece doar printr-un efort comun putem contribui la creşterea impactului auditului public extern.

 

Acesta participă la Întâlnirea Preşedinţilor SAI-urilor din Iniţiativa celor Trei Mări (3SI), organizată în perioada 4-6 decembrie la Oficiul Suprem de Audit al Poloniei.

Curtea de Conturi a României trece printr-un amplu proces de transformare şi modernizare a instituţiei, în care accentul este pus pe îmbunătăţirea performanţei în sectorul public. Schimbul de experienţă şi de bune practici constituie o componentă importantă în acest proces şi am vrea, pe această cale, să salutăm iniţiativa forumului profesional şi să ne arătăm toată deschiderea pentru a participa la realizarea de audituri paralele sau comune în domeniile de energie, transport şi infrastructură digitală, prioritare în cadrul Iniţiativei celor Trei Mări. Suntem convinşi că doar printr-un efort comun putem contribui la creşterea impactului auditului public extern„, a spus Lucian Heiuş, conform unei postări pe pagina de Facebook a instituţiei de audit, conform agerpres.ro.

 

Potrivit sursei citate, priorităţile definite la ultimul summit 3Sl organizat anul acesta la Bucureşti au reafirmat viziunea comună a preşedinţilor şi reprezentanţilor la nivel înalt ai celor douăsprezece state participante la Iniţiativa celor Trei Mări (I3M) – Austria, Bulgaria, Cehia, Croaţia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia,Slovacia, Slovenia şi Ungaria – privind crearea unui cadru eficient de cooperare pentru a promova rezilienţa în cele trei domenii menţionate.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare