sursa foto:  monitorulapararii.ro

Victor Ponta atrage atenția: ‘Europa va fi zdrobită economic. Europa are un motor economic, Germania. O să fie vremuri grele’

Victor Ponta, fostul premier al României, atrage atenția că ce se întâmplă acum la nivel mondial este un nou război rece din care Europa va ieși destul de șifonată: ”Ne-am dezvoltat economic pentru că nu am mai cheltuit banii pe rachete. Acum o să vină vremuri grele”.

Întrebat ce se întâmplă în acest moment în Europa, dat fiind faptul că avem un război la granițele României declanșat de Putin, fostul premier Victor Ponta a declarat: „E un nou război rece, cortină de fier. Este ca la Orwall –  drept gândirea și anume dacă zici „domne, mie îmi place Tchaikovsky – este catalogat trădător, ticălos. Dacă zici „domne mie nu-mi place de Putinda mi se pare că și Zelenski parcă el vrea să ocupe Crimeea – ești un trădător, un vânzător.

Bănuiesc că și în partea cealaltă, n-am fost în Rusia, dar bănuiesc că la fel. Adică exact ca în perioada Războiului Rece, când dacă ziceai că „domne, dar nu-i așa rău Parisul”, înseamnă că ești capitalist”, a spus el.

Întrebat de asemenea cine sunt actorii principali din acest război rece, Ponta spune: „Păi clar ca întotdeauna – America contra Rusia și China. Și fiecare cum picăEuropa este zdrobită economic și probabil că va avea multe tensiuni. Mă uit acum la alegerile din Italia, mă uit la cum pierdut Macron cu tot sistemul după el, că Macron chiar are tot sistemul și-a pierdut majoritatea.  Ce greu să descurcă Germania.

Europa va fi zdrobită economic

„Europa va fi zdrobită economic. Europa are un motor economic, Germania”.

Fostul premier spune că din punct de vedere politic Europa va renunța la gazul rusesc, dar acesta nu va putea fi înlocuit cu nimic într-o perioadă scurtă.

„Și dacă nemții nu au gaz să producă, nu au cum să ne dea nouă, ungurilor, cehilor, polonezilor de lucru, că tot vestul României din ce s-a dezvoltat? din firme germane.

Dacă nu mai au piața rusească pe care făceau miliarde sau chineză și așa mai departe. Costul economic uriaș. Până la urmă, ideea de întreaga omenire în pace – de aia ne-am dezvoltat economic, că n-am mai cheltuit banii pe avioane și rachete și am reușit să să deschidem economica. Acum se întoarce chestia asta și să suferim. să fie vremuri grele”, a declarat fostul premier Victor Ponta, conform Gândul.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare