sursa foto:  business-review.eu

Victor Ponta, ipoteză șocantă: ‘Reactoarele 3 și 4 nu o să le facă nimeni’

Victor Ponta, liderul Pro România, a declarat, joi seară, că reactoarele 3 și 4 nu o să le facă nimeni.Nu se justifică economic să dai 8 miliarde pe așa ceva.

”Reactoarele 3 și 4 nu o să le facă nimeni. Eu nu cred că cineva, la orice Guvern, va da din banii României 8 miliarde de euro pentru încă 2 grupuri, în condițiile în care toată lumea merge pe energie regenerabilă, consumul de energie a scăzut, prețurile au scăzut. Nu se justifică economic să dai 8 miliarde pe așa ceva”, a spus Ponta.

România și SUA au semnat un acord pentru construirea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă

Amintim că ministrul Economiei, Virgil Popescu, și Secretarul american pentru Energie, Dan Brouillette, au parafat un proiect de acord interguvernamental pentru cooperare în extinderea și modernizarea programului de energie nucleară civilă din România.

Acordul, catalogat ca fiind „istoric”, va crea premisele ca România să utilizeze expertiza și tehnologia Statelor Unite cu o echipă multinațională care construiește unitățile de reactor 3 și 4 ale centralei nucleare de la Cernavodă și unitatea de reactorare a reactorului 1.

Dan Brouillette a declarat că Statele Unite „așteaptă cu nerăbdare să-și ofere expertiza pentru a dezvolta această importantă sursă de energie”. Secretarul american al Energei a mai precizat că acordul „va spori cooperarea dintre cele două țări în domeniul energiei, precum și securitatea energetică a ambelor națiuni”, informează b1.ro

Citește și:

Casa Națională de Pensii Publice vine cu noi oportunități pentru cei care vor să se asigure facultativ la pensie

Ludovic Orban face aceeași mutare ca Viorica Dăncilă! Numire identică făcută de actualul șef al Guvernului

Casa Națională de Pensii Publice vine cu noi informații! Când încetează plata pensiei

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare