sursa foto:  g4media.ro

Violeta Alexandru a semnat Ordinul! Actul a fost publicat în Monitorul Oficial

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, a semnat ordinul! Peste 800.000 de români sunt vizați de această modificare esențială.

Concret, Violeta Alexandru a semnat Ordinul pentru aprobarea modelulu legitimației acordate persoanelor cu dizabilități.

Conform Ordinului Violetei Alexandru, „se aprobă modelul legitimației acordate persoanelor cu dizabilități, prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin”.

Ea are dimensiunea 86 X 54 mm și este tipărită față-verso. Practic, toate persoanele cu dizabilități vor poseda această legitimație.

Actul a fost publicat în Monitorul Oficial.

Prin Ordinul ministrului Muncii se stabilește că „Legitimația acordată persoanelor cu dizabilități este documentul oficial folosit în exercitarea drepturilor acordate persoanelor cu dizabilități, de legislația în vigoare, pe întreg teritoriul țării”.

Potrivit Autorității Naționale pentru Persoanele cu Dizabilități (ANPD), numărul total de persoane cu dizabilități era de 833.131 la finele lunii iunie 2019.

Dintre acestea, 97,88% (815.463 persoane) se aflau în îngrijirea familiilor și/sau trăiau independent (neinstituționalizate) și 2,12% (17.668 persoane) în instituțiile publice rezidențiale de asistență socială pentru persoanele adulte cu dizabilități (instituționalizate).

Vezi și EXCLUSIV Polițiștii își cer drepturile: ‘Aici, domnul Vela nu respectă legea!’

EXCLUSIV Detalii despre averea Cristinei Țopescu! Afacerea regretatei jurnaliste, pe minus!

EXCLUSIV Dumitru Cornă îl ‘denunță’ pe Marcel Vela: ‘Vrea să pună mâna pe SMURD! Minte’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare