Virgil Musta, după recordul de pacienți la ATI: Paharul s-a umplut. Nu ştim ce facem în continuare

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul Victor Babeş din Timişoara, avertizează că România se află într-un moment dificil, având în vedere creşterea cazurilor de coronavirus şi a deceselor. Secţiile de Terapie Intensivă sunt pline, „nu ştim ce facem în continuare”, a mai spus Musta.

„E o consecinţă firească a creşterii din ultimele 3 săptămâni. Cresc şi cazurile de la ATI şi decesele. Boala ajunge şi la cei cu comorbidităţi importante, care evoluează sever. De aceea, secţiile ATI sunt pline. Suntem undeva la capătul locurilor disponibile, paharul s-a umplut. Nu ştim ce facem în continuare. E un moment dificil pentru noi, ca populaţie. Primim solicitări de internare a pacienţilor. Noi nu mai avem locuri la ATI, încercăm să-i trimitem pe pacienţi la alte spitale. Putem prelua doar forme mai uşoare”, a declarat Virgil Musta.

„Noi am avut tot timpul medicamente. Avem şi studii prin care putem da medicamente care permit o evoluţie bună a pacienţilor. Dar, în momentul de faţă niciun medicament nu e foarte eficient. Trebuie administrate precoce. Cu cât le dai mai devreme, cu atât şansa de îmbunătăţire a sănătăţii pacientului creşte”.

„Viaţa oamenilor trebuie să continue, nu putem să ne blocăm într-o pandemie. Dar trebuie să se modifice”

„E o mare dezamăgire a mea. Lupta noastră e împărţită între lupta din spital şi lupta cu ce transmitem comunităţii. Prevenţia în momentul acesta e singura viabilă. Dar consider că nu a avut mare succes comunicarea de până acum. Noi trebuie să ne continuăm viaţa, nu putem să ne blocăm într-o pandemie. Doar că viaţa noastră trebuie să se modifice. Putem avea orice activitate, dacă respectăm regulile de protecţie”.

Medicul e de părere că numărul de noi infectări va mai creşte şi că intrăm într-o fază a pandemiei incontrolabilă.

„Va mai creşte numărul de cazuri. Dacă azi se iau măsuri eficiente, rezultatul va fi abia peste două săptămâni. Cred că intrăm într-o fază necontrolabilă a pandemiei”.

„Eu m-am uitat la ce s-a întâmplat în Italia în urmă cu şase luni, când situaţia scăpase de sub control. Pacienţii mureau pe stradă, acasă. A fost o adevărată tragedie. Dacă vom ajunge la aşa multe cazuri încât să ne copleşească, va fi mare tragedie în familiile noastre”.

 

Vezi și

Ce salariu are acum Klaus Iohannis: Documentul a fost făcut public la 30 septembrie

Veste mare! Toți utilizatorii acestui gigant vor beneficia de noul serviciu

Document. Cel mai așteptat proiect al lui Marcel Vela este gata! Ordonanța de Urgență privind înființarea Poliției Animalelor a primit avizele necesare

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare