sursa foto:  stiripesurse

Vladimir Putin a găsit noi parteneri pentru exporturile de aur! Liderul de la Kremlin a bătut palma cu Emiratele Arabe Unite

După ce SUA și alte state occidentale au interzis afacerile cu Rusia, liderul de la Kremlin și-a găsit alți parteneri.

Printre afacerile „mutate” se numără cele ce vizează aurul. Astfel, Putin și-a dat mâna cu Emiratele Arabe Unite, un stat care a dovedit în ultimele două decenii că știe să facă bani și să se dezvolte într-un ritm accelerat.

Emiratele Arabe Unite (EAU) este „invadată” de aurul Rusiei, cu lingouri în valoare de 500 de milioane de dolari. De asemenea, Turcia și Hong Kong și-au dat dat și ele mâna cu Vladimir Putin, în afacerile cu aur, după ce companiile occidentale au fost nevoite să renunțe la lingourile rusești, pe fondul sancțiunilor, scrie Business Insider.

Potrivit datelor vamale de la ImportGenius, citate de Bloomberg, mărfurile rusești au fost redirecționate către țără fără restricții pe model occidental. De exemplu, EAU a cumpărat peste 500 de milioane de dolari reprezentând aur, anul trecut. Cei mai mulți comercianți au sediul la Dubai, comercianți precum Paloma Precious DMCC, care a importat 109 miliarde de dolari.

Turcia a importat aur în valoare de aproximativ 305 milioane de dolari din Rusia. Aurul a trecut prin aeroportul din Istanbul timp de șase luni, în 2022

VPower Finance Security din Hong Kong, care efectuează transferuri în aur și numerar pentru băncile din China, a intervenit ca nou jucător, prin gestionarea a peste 300 de milioane de dolari din aur rusesc, din martie până în august 2022.

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare