sursa foto:  GETTY

Vladimir Putin ‘amenință’ Turcia: Faptul de a construi un astfel de obiectiv, va prelungi doar suferința ucrainenilor

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a transmis marți un mesaj de ‘amenințare’, precizând că Rusia va demilitariza viitoarea uzină pentru fabricarea de drone Bayraktar pe care Turcia dorește să o construiască în Ucraina.

 

 

 

„Faptul de a construi un astfel de obiectiv, care, desigur, va intra imediat sub incidenţa ‘demilitarizării’ va prelungi doar suferinţa ucrainenilor, dar nu-i va ajuta să evite ceea ce este scopul operaţiunii speciale militare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, sugerând că Moscova intenţionează să distrugă viitoarea uzină de drone Bayraktar din Ucraina.

Anterior, preşedintele rus Vladimir Putin i-a propus omologului său turc Recep Tayyip Erdogan să stabilească producţia de drone de atac Bayraktar în Rusia.

Haluk Bayraktar, şeful companiei de drone Baykar, a exclus categoric luna trecută posibilitatea livrării de astfel de echipamente Rusiei, afirmând că, la fel ca Ankara, şi compania sa susţine Ucraina în războiul cu Moscova.

Dronele sau vehiculele aeriene fără pilot (UAV) au devenit vitale în războiul din Ucraina.

Producătorul turc al celebrelor drone Bayraktar, râvnite acum de toată lumea, a spus răspicat faptul că în acest război susține independența și integritatea Ucrainei și că nu va vinde dronele sale armatei ruse. De altfel, compania a făcut și mai multe gesturi de susținere a armatei ucrainene. Spre exemplu, compania turcă a decis să doneze ucrainenilor drona pentru care mii de oameni din Lituania au făcut chetă pentru a o cumpăra, scrie digi24.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare