sursa foto:  substantial.ro

Vladimir Putin aruncă pisica în curtea Occidentului: Elitele occidentale exploatează Ucraina și folosește populația sa drept carne de tun în conflictul împotriva Rusiei

Preşedintele rus Vladimir Putin a transmis vineri că dorinţa Occidentului de a-şi menţine dominaţia pe scena mondială face să crească riscul de conflict, precizând faptul că elitele occidentale exploatează Ucraina și folosește populația sa drept carne de tun în conflictul împotriva Rusiei.

 

 

 

„Potenţialul de conflict în lume creşte şi este o consecinţă directă a încercărilor elitelor occidentale de a-şi menţine cu orice preţ dominaţia politică, financiară, militară şi ideologică pe scena mondială”, a spus Vladimir Putin. Acestea „sporesc în mod deliberat haosul şi agravează situaţia internaţională”, a adăugat el.

Liderul rus a făcut aceste remarci într-un mesaj video publicat de Kremlin, adresat unei reuniuni a miniştrilor apărării din Organizaţia de Cooperare de la Shanghai şi ţări exsovietice.

Putin a acuzat totodată Occidentul că „exploatează” Ucraina şi foloseşte populaţia sa drept „carne de tun” în conflictul împotriva Rusiei.

Preşedintele rus a calificat în repetate rânduri războiul din Ucraina, numit de Moscova „operaţiune militară specială”, drept un conflict între Rusia şi Occident, criticându-i pe cei care au oferit susţinere militară şi financiară Ucrainei, menţionează Reuters.

Kievul, ţări occidentale şi Washingtonul spun la rândul lor că Moscova a folosit pretextul preocupărilor de securitate pentru a lansa un război cinic de agresiune împotriva vecinei sale pro-europene, în încercarea de a ocupa părţi din teritoriul acesteia şi de a-l răsturna pe preşedintele Volodimir Zelenski, transmite AGERPRES

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare