sursa foto:  impact.ro

‘Vocea’ lui Putin: ‘Aceste teritorii vor fi pentru totdeauna ale Rusiei, ele vor fi recucerite’

Kremlinul ameninţă miercuri cu o recucerire a teritoriilor pe care le-a pierdut recent în regiunile anexate în sudul şi estul Ucrainei şi dă asigurări că aceste regiuni vor face parte din Rusia ”pentru întotdeauna”, relatează AFP.

”Aceste teritorii vor fi pentru totdeauna ale Rusiei, ele vor fi recucerite”, a subliniat un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Aceste ”teritorii vor fi recucerite, iar noi vom continua să purtăm consultări cu populaţia (locală) cu privire la dornţa ei de a trăi în Rusia”, a declarat el.

Peskov a făcut aceste declaraţii răspunzând unei întrebări despre frontierele exacte ale regiunilor ucrainene anexate de Moscova zilele trecute, în care forţele ruse au abandonat anumite localităţi, în urma unor contra-ofenive ucrainene.

Preşedintele rus Vladimir Putin a promulgat miercuri legile care recunosc în mod oficial regiunile ocupate Herson şi Zaporijjea, în sudul Ucrainei, şi regiunile separatiste Doneţk şi Lugansk, în estul Ucrainei, ca parte a Federaţiei ruse.

Însă frontierele revendicate în mod exact de către Kremlin sunt vagi, iar în teritoriile respective au loc confrntări armate.

Ucraina a revendicat miercuri noi victorii militare împotriva armatei ruse, în estul ţării, după ce a anunţat marţi o înaintare importantă în regiunea Herson, anexată de Rusia, conform news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare