sursa foto:  facebook

Volodimir Zelenski arată cifrele ‘dezastrului’ după bombardamentele rusești: Peste șase milioane de locuințe au fost afectate de întreruperile de curent

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a transmis că peste şase milioane de locuinţe erau afectate de întreruperile de curent în Ucraina vineri, la două zile după lovituri masive ale Rusiei.

 

 

 

„Vineri seara, întreruperile de curent continuă în majoritatea regiunilor şi la Kiev. Peste şase milioane de gospodării în total”, faţă de aproape 12 milioane de miercuri, ziua în care au avut loc bombardamentele masive, a spus Volodimir Zelenski în mesajul său zilnic.

Kievul – cu aproximativ 600.000 de locuinţe fără electricitate vineri seara – şi regiunea sa, precum şi provinciile Odesa (sud), Lvov, Viniţia (vest) şi Dnipro (centru-est), sunt cele mai afectate întreruperi, a adăugat el, făcând apel la ucraineni să economisească energia electrică în zonele în care curentul a fost restabilit.

Strategia Moscovei de a bombarda instalaţiile energetice ucrainene, urmată din octombrie pe fondul eşecurilor militare, reprezintă o „crimă de război” pentru aliaţii occidentali ai Ucrainei şi considerată „crimă împotriva umanităţii” de către preşedintele Zelenski care în cursul zilei a vizitat Vîşhorod, un oraş la circa 20 de kilometri nord de Kiev, unde loviturile au făcut şase morţi şi zeci de răniţi miercuri, transmite AGERPRES

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare