sursa foto:  stiri.md

Volodimir Zelenski: Astăzi facem tot posibilul şi imposibilul pentru a opri noua politică de genocid a Rusiei. Niciodată foametea nu trebuie folosită ca armă

Sâmbătă, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a transmis un mesaj privitor la noua politică de genocid dusă de Rusia lui Vladimir Putin.

Zelenski a declarat că niciodată foametea nu trebuie folosită ca armă, așa cum face Federația Rusă în aceste zile.

Ucrainenii au trecut prin genocid. Şi astăzi facem tot posibilul şi imposibilul pentru a opri noua politică de genocid a Rusiei. Una nouă – dar similară cu cea care a ucis milioane de oameni în secolul al XX-lea. Şi nu luptăm doar împotriva agresiunii. Pas cu pas, creăm un sistem care va opri agresiunea, va demonta consecinţele acesteia şi va garanta securitatea pe termen lung – securitatea Ucrainei, a întregii Europe şi a lumii.

(…) Cu toţii nu trimitem doar produse alimentare ucrainene în acele ţări care suferă cel mai mult de pe urma crizei alimentare. Niciodată foametea nu trebuie folosită ca armă. Dacă nu ar fi fost alimentele ucrainene, dacă nu ar fi fost colaborarea cu partenerii noştri, nu s-ar fi menţinut stabilitatea socială în regiuni ca Africa de Nord sau Orientul Mijlociu. Este exact ce şi-a dorit Rusia. Trebuie – şi putem! – să nu permitem asta”, a spus Zelenski, conform News.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare