sursa foto:  kyiv post

Volodimir Zelenski se dă bătut: Înţelegem că nu vom fi membri ai NATO cât timp acest război va fi în desfăşurare

Înţelegem că nu vom fi membri ai NATO cât timp acest război va fi în desfăşurare, nu pentru că nu vrem, ci pentru că este imposibil, a transmis vineri președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

 

 

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat vineri că ştie că este „imposibil” ca Ucraina să adere la NATO cât timp Rusia duce un război împotriva ţării sale, relatează Reuters.

În cadrul unei discuţii cu preşedintele estonian Alar Karis, aflat în vizită la Kiev, Zelenski a declarat că aderarea la Alianţă este în continuare cea mai bună garanţie de securitate pentru Kiev. „Dar noi suntem oameni rezonabili şi înţelegem că nu putem implica nicio ţară NATO într-un război”, a declarat Zelenski.

„Şi de aceea înţelegem că nu vom fi membri ai NATO cât timp acest război va fi în desfăşurare. Nu pentru că nu vrem, ci pentru că este imposibil”, a explicat Zelenski.

Liderul de la Kiev a făcut presiuni pentru aderarea Ucrainei la NATO, dar aliaţii sunt divizaţi cu privire la cât de repede ar trebui să se întâmple acest lucru. Guvernele occidentale se tem de orice mişcare care ar putea duce NATO mai aproape de un război cu Rusia, scrie news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare