Volodimir Zelenski vrea mai multe arme pentru a-și apăra țara: ‘Agresiunea rusă poate fi oprită doar cu arme adecvate. Avem deja 12 țări în coaliția noastră de tancuri’

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut un nou apel pentru furnizarea de ajutor militar suplimentar Ucrainei dincolo de tancurile de luptă pe care aliaţii Kievului s-au angajat să le furnizeze, menţionând că 12 ţări fac parte deja din „coaliţia de tancuri”.

Agresiunea rusă poate fi oprită doar cu arme adecvate. Statul terorist nu înţelege altfel. Doar armele neutralizează teroriştii„, a spus Zelenski în discursul său video cotidian de joi seara, ziua în care Ucraina a fost vizată de un nou val de atacuri cu rachete şi drone kamikaze, relatează vineri DPA şi EFE.

Fiecare rachetă rusească împotriva oraşelor noastre, fiecare dronă iraniană utilizată de către terorişti este un argument în favoarea furnizării de mai multe arme„, a insistat preşedintele ucrainean, a cărui armată se află sub presiunea trupelor ruse în estul şi sudul ţării.

Zelenski a mulţumit Canadei pentru promisiunea de-a furniza Ucrainei tancuri, ultima dintre ţările care au promis un astfel de ajutor, indicând că de acum 12 ţări fac parte din ceea ce el a numit „coaliţia de tancuri”.

Ne extindem coaliţia de tancuri: există o decizie în acest sens din partea Canadei şi sunt recunoscător pentru asta. Avem deja 12 ţări în coaliţia noastră de tancuri”, a subliniat el în obişnuitul său discurs nocturn.

Zelenski s-a referit şi la noile atacuri ruseşti cu rachete, soldate joi cu cel puţin 11 morţi, asigurând că datorită sistemelor de apărare antiaeriană care au fost livrate de aliaţi Ucrainei şi a profesionalismului militarilor săi „cele mai multe rachete şi drone au fost interceptate” joi.

Ceea ce demonstrează, în opinia sa, că „agresiunea rusă poate şi trebuie oprită doar cu armele potrivite”.

În mesajul său, Zelenski şi-a exprimat recunoştinţa faţă de toţi cei care susţin într-adevăr în aceste vremuri grele Ucraina.

Teroarea rusă” impune o „nouă mişcare” a forţelor ucrainene „pe front” pentru a asigura înfrângerea forţelor terestre ruse, susţine Zelenski.

Din acest motiv, afirmă el, cu cât Rusia va pierde mai mult în bătălia pentru Donbas, cu atât mai scăzut va fi potenţialul ei în general”, conform agerpres.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare