dna

Vrea să revină la DNA! Detalii inedite despre noul personaj-Totul depinde de CSM

Un personaj-cheie ar putea reveni la DNA. Solicitarea sa este tranșată astăzi de procurorii din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii . Vrea să-și lase actuala funcție pentru s-și continua activitatea la Direcţia Naţională Anticorupţie – nivel central.

Este vorba despre Marius Cătălin Vartic, şeful Departamentului pentru lupta antifraudă. Acesta dorește încetarea detaşării la DLAF şi revenirea la Direcţia Naţională Anticorupţie.

Secţia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii discută marţi solicitarea acestuia.

Pe ordinea de zi a şedinţei secţiei se află Nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind cererea formulată de procurorul Marius Cătălin Vartic de încetare a detaşării la Departamentul pentru lupta antifraudă şi continuarea activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie – nivel central.

Marius Cătălin Vartic a fost numit, în iulie 2016, şef, cu rang de secretar de stat, al Departamentului pentru lupta antifraudă – DLAF, pentru o perioadă de 5 ani, printr-o decizie a premierului de la acea vreme Dacian Cioloş.

Departamentul pentru lupta antifraudă – DLAF este o structură cu personalitate juridică, în cadrul aparatului de lucru al Guvernului, în coordonarea prim-ministrului.

Bugetul.ro vă prezintă detalii inedite despre averea și salariul acestuia.

Potrivit ultimei sale declarații de avere, Marius Vartic deține împreună cu soția două terenuri intravilane la Corbeanca, un apartament în București și o casă de vacanță tot la Corbeanca.

La capitolul autoturisme, acesta a trecut trei mașini, un Daewoo II Sx Nubira din 2003, un VW Passat 2.0 TDI din 2008 și un VW Jetta 2.0 din 2012.

Șeful DLAF are deschise mai multe conturi. La CEC BANK acesta are 4 194,87 de euro, la ING Bank are un cont în care se află 1, 743 lei, iar la Banca Transilvania are doar 1 531 lei.

De asemenea, acest are și un credit ipotecar în valoare de 460 000 de lei, scadent în 2027.

Ca șef al DLAF, Vartic a încasat anual 78 267 lei, adică un salariu lunar de 6 522 lei, iar ca secretar de stat, acesta a încasat un venit anual de 80 152 lei, adică 6 679 lei lunar.

Nici soția sa nu o duce rău. Vartic Loredana Monica este farmacist manager asigurarea calității la NOVARTIS PHARMA SERVICES ROMANIA S.R.L. Aceasta câștigă anual 100 287 lei, adică 8 357 lei lunar.

Cei doi încasează și alocație de la stat pentru un copil.

Vezi și Curtea de Apel a luat decizia! Ce se întâmplă cu averea Elenei Udrea

Toți clienții care au abonamente TV la Telekom sunt vizați! Veți da bani pentru aceste canale

EXCLUSIV! Ecaterina Andronescu scoate totul la lumină! Ce a discutat, de fapt, cu Liviu Dragnea

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare