sursa foto:  romaniatv.net

31 martie, termen-LIMITĂ! Cine și ce trebuie să facă până la această dată

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, le-a dat un ultimatum acestor persoane. Aceasta a dezvăluit care este termenul-limită pentru reglarea acestei situații.

La finalul Consiliului Naţional al Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor Libere din România (CNSLR) Frăţia, ministrul Olguța Vasilescu a afirmată că societățile din mediul privat mai pot apela la varianta acordării de bonusuri, în loc de mărire salarială, până la data de 31 martie 2018, iar ulterior aceşti angajatori trebuie să înregistreze în Revisal contractele cu actele adiţionale care să prevadă noul brut.

„Până pe data de 31 martie, companiile din mediul privat pot să acorde bonificaţii. Până în data de 31 martie, ei (angajatorii din privat, n.r.) vor trebui să vină cu actele adiţionale, cu contractele de muncă, să le introducă în Revisal şi atunci, obligatoriu, vor trebui să transforme cheltuiala totală a angajatorului de anul trecut în noul brut. Ştim că se preferă bonusurile şi că, din punct de vedere fiscal, este mai bine pentru ei, dat pot să facă acest lucru până la 31 martie. Oricum, vor trebui să respecte prevederile noului Cod Fiscal”, a afirmat Vasilescu.

Potrivit șefei Muncii, angajatorii din mediul privat au recunoscut că nu au fost probleme cu transferul contribuţiilor, în sensul că fie nu au scăzut salariile nete, fie au rămas ca în 2017.

„Ordonanţa (n.r. – care prevede transferul contribuţiilor) încă se discută la comisiile de specialitate şi nu pot să vin eu, ca ministru, şi să le spun „Daţi-i drumul, fără să discutaţi!”. Cine se aşteaptă ca această Ordonanţă să pice în Parlament se înşală amarnic. Nu poate să pice, nu se mai pune problema să ne întoarcem la ce a fost anul trecut. Mă bucur să constat că reprezentanţii din mediul privat au recunoscut, astăzi, că nu a fost o problemă cu transferul contribuţiilor, în sensul să scadă netul angajaţilor aşa cum se spunea, să scadă salariile la două milioane de angajaţi şi tot felul de aberaţii de felul acesta. Am avut discuţii cu cei din mediul privat şi m-am bucurat să constat că ne dau dreptate, în sensul că nu au scăzut neturile la angajaţii, că au rămas ca şi anul trecut sau au fost creşteri oarecare. Funcţionează foarte bine protocolul pe care noi îl avem cu CNSLR Frăţia la nivel judeţean. În fiecare judeţ sunt doi reprezentanţi ai Guvernului şi doi ai CNSLR Frăţia care monitorizează toate cazurile, nu numai acolo unde sunt reprezentanţi ca şi sindicat”, a spus Lia Olguţa Vasilescu, conform Agerpres.

De asemenea, Vasilescu a precizat, totodată, că reprezentanţii CNSLR Frăţia i-au cerut „câteva corecţii legislative şi, în special, este vorba despre Legea 62 pe care toate sindicatele o aşteaptă cu mare nerăbdare”.

Altfel, ministrul Muncii a dat asigurări că, de la 1 martie 2018, salariile profesorilor vor creşte cu 20%, iar cele ale medicilor şi asistentelor vor urca pe grila din 2022.

Vezi și NEAȘTEPTAT! Ce grad are Mircea Cosma, fostul șef al CJ Prahova, în Armata Română și pentru ce l-a obținut

Lasă televiziunea pentru Poliția Română: Ce vedetă Kanal D ar fi luat această decizie

Toate persoanele cu mașini mai vechi de 12 ani sunt vizate: Ce ar putea primi dacă renunță la ele

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare