7 inovații importante în sectorul echipamentelor auto

În ultimii ani, atelierele de reparații auto au adoptat tehnologii care le permit să fie mai productive și să ofere un serviciu de calitate superioară. În acest sens, cele mai eficiente și avangardiste dispun de echipamente auto diferite.

Acestea pot include un aparat echilibrat, un aparat dejantat sau o masina dejantat etc. Mai multe informații despre ele vă vom oferi în cele ce urmează.

Scanner auto

Dintre toate inovațiile tehnice în domeniul instrumentelor auto, aceasta este cea mai importantă. Este un computer care monitorizează funcționarea diferitelor componente electronice ale mașinii, cu scopul de a detecta posibile defecțiuni pentru a facilita lucrări complexe de diagnostic și reparații.

Aparat de echilibrat 3D

Datorită preciziei sale extraordinare, acesta este aparatul care a ușurat echilibrarea roților. Marele avantaj al aparatelor de echilibrat 3D, de exemplu, este că verifică poziționarea fiecărei roți în raport cu specificațiile tehnice ale mașinii. Astfel, garantează că fiecare dintre ele va fi echilibrată potrivit specificațiilor prevăzute de producător.

Există mai multe tipuri, dar aparatele cu doi senzori semiautomatici sunt ideale, având în vedere spațiu mic pe care îl ocupă, viteza cu care funcționează și costul lor scăzut în comparație cu alte echipamente auto din aceeași gamă.

 Mașini de echilibrat cu senzor digital

Aceste mașini calculează automat greutatea exactă necesară pentru a echilibra optim aproape toate anvelopele și configurațiile roților. Acestea prezintă rezultatele analizei lor pe un ecran LED, facilitând citirile și grăbind procesele de echilibrare prin automatizare aproape totală. Toate în câteva secunde.

Ele sunt, fără îndoială, cea mai fidelă reprezentare a noii ere a echilibrării: automatizate, mai rapide și absolut exacte.

Aparat de dejantat roți automat

Este un instrument special conceput pentru a optimiza operațiunile de dejantare și jantare a unei game largi de modele de anvelope care circulă pe piață, în special rigide, joase sau super-joase.

Trebuie menționat că, în afară de viteza lucrărilor de jantare și dejantare a roților, acestea garantează integritatea atât a anvelopei, cât și a jantei și a roții.

Videoscop digital de inspecție auto

Este un instrument care nu poate lipsi în niciun atelier modern de automobile. Servește pentru a face diagnostice complete ale stării unui vehicul, deoarece prin intermediul lui ajungeți în locuri în care vederea umană și alte dispozitive nu ar ajunge niciodată.

Aparate electronice de măsurat tensiunea

Acestea sunt instrumente prin excelență folosite pentru a garanta tensiunea precisă a centurii unui sistem de transmisie – fie că este vorba de distribuție sau bobină.

Prin intermediul acestui dispozitiv este garantată ajustarea exactă a celor curele, eliminând aproximările. Dacă curele sunt foarte lungi sau scurte, pot afecta foarte mult performanța motorului.

Contoare digitale (ulei, lichid de răcire etc.)

Sunt dispozitive care permit dozarea și măsurarea exactă a lichidelor furnizate diferitelor componente ale vehiculului, garantând astfel că fiecare autoturism primește cantitățile indicate de producător.

De asemenea, este posibil să găsiți cabine de vopsire auto, elevatoare și o mare varietate de dispozitive electrice și electronice special concepute pentru a face față sarcinilor zilnice din atelier. Însă instrumentele auto enumerate mai sus, pe lângă faptul că au avantaje competitive uriașe, sunt printre cele mai populare și accesibile de pe piață. Este indicat să dispuneți de ele pentru a da valoare serviciilor furnizate și pentru a vă bucura de clienți fideli.

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare