sursa foto:  news.ro

A fost stabilită data limită! Când spunem ADIO centralelor termice pe gaz!

Suntem din ce în ce mai aproape de ziua în care se vor interzice centralele pe gaz. Anunțul pentru anul 2024 aduce cu sine reguli proaspete ce vizează tranziția și eficiența energetică. Recent, a fost stabilită data limită până la care încă le vom putea utiliza.

Au fost impuse reguli stricte

Uniunea Europeană (UE) a oficializat interzicerea centralelor pe gaz și a introdus reguli stricte pentru tranziția către surse alternative de căldură, pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și astfel va crește eficiența energetică.
Decizia, consemnată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene în septembrie 2023, a reprezentat adoptarea unei variante reconfigurate a directivei privind eficiența energetică (UE) 2023/1791, notează dailybusiness.ro

Ce modificări apar

Conform directive care se concentrează pe eliminarea centralelor pe gaz, se va facilita instalarea pompelor de căldură ca alternativă pentru cei care doresc să obțină certificate energetice pentru locuințele lor.

Această inițiativă urmărește să susțină tranziția către tehnologii mai ecologice și sustenabile în sectorul rezidențial.

Când spunem ADIO centralelor termice

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare