sursa foto:  google.com

A fost verificat de DSP! Raed Arafat a explicat

În cadrul conferinței de presă, de la sediul MAI, secretarul de stat în MAI, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat a informat că  Centrul de carantină din Bucureşti nu poate fi separat de Ilfov pentru că trebuiesă lucreze împreună dar că nici Departamentului pentru Situații de Urgență, și nici Ministerul Sănătăţii nu ar avea nimic împotrivă dacă se găsește o altă locaţie.
Potrivit medicului Raed Arafat, Centrul de carantină din Bucureşti nu poate fi separat de Ilfov pentru că trebuiesă lucreze împreună.
„Centrul de carantină din Bucureşti e acolo, dacă Comitetul pentru situaţii de urgenţă al Bucureștiului și Ilfov, împreună găseste altă locaţie, pentru că Bucureștiului de Ilfov, nu pot fi separate, trebuie să lucreze împreună, dacă găsesc altă locaţie  şi se decide la un anumit moment să se aloce o altă locaţie, noi nu avem nimic împotrivă şi cred că nici Ministerul Sănătăţii. Acum respectă regulile, a fost verificat de DSP, când a fost deschis.”, a precizat el.
Deputatul USR Emanuel Ungureanu a spus că imobilul din Bucureşti unde sunt ţinute în carantină persoanele care vin din zone afectate de coronavirus nu este potrivit pentru acest lucru, deoarece se află într-o zonă aglomerată din Capitală, iar în clădirea respectivă sunt îngrijiţi şi pacienţi cu insuficienţă renală cronică.

“Pentru a nu crea panică, nu o să vă spun unde se află această locaţie, dar pot să fac un avertisment public la adresa DSP Bucureşti şi să avertizez Ministerul Sănătăţii că acea locaţie în niciun caz nu este potrivită pentru cuvântul izolare, pentru suspiciuni de coronavirus din două motive: locaţia este într-o zonă super aglomerată în apropierea unor blocuri şi a unui hipermarket, iar în acea clădire sunt îngrijiţi, de luni până sâmbătă, pacienţi cu insuficienţă renală cronică, care au sistemul imunitar deprimat şi care sunt într-un mare risc”, a declarat Emanuel Ungureanu, marţi, într-o conferinţă de presă.

Vezi și:Un doctor a răbufnit pe tema coronavirusului: Mă ofer voluntar să mă infectez. Astfel de virusuri nu prezintă pericol decât pentru categoriile cu risc maxim

Mega-veste! Se acordă noi tipuri de concedii

Nebunie în MAI! Marcel Vela amputează drepturile polițiștilor? ‘Conduce la conflicte ireconciliabile

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare