sursa foto:  perol.ro

A început dezastrul!Teodor Meleșcanu: `Era de așteptat o reacție a Iranului!`

Președintele Senatului, fostul ministru de externe Teodor Meleșcanu, a declarat miercuri că este nevoie de o poziție unitară a UE în privința conflictului SUA-Iran, astfel încât conflictul desfășurat acum pe teritoriul Irakului să nu extindă și în alte țări.

„Era de așteptat o reacție a Iranului, reacție pe care de fapt au și anunțat-o public. E foarte greu de presupus cum se vor desfășura lucrurile în continuare. Așteptăm cu toții declarația președintelui Trump. Pentru moment, acest conflict se poartă doar pe teritoriul Irakului. Eu cred că e nevoie la nivelul Uniunii Europene de a discuta și de a adopta o poziție comună la care să contribuie și România. Din punctul meu de vedere consider că va fi necesară adoptarea unei poziții înțelepte, în condițiile în care țări membre UE au continuat relațiile cu Iranul și după decizia SUA de a se retrage din acordul nuclear. Nu cred că pentru moment România este expusă. Lucrul cel mai important este să înțelegem că este nevoie de poziții și de idei de a preveni escaladarea și extinderea acestui conflict. Vom vedea cum vor evolua pozițiile în perioada următoare”, a zis Teodor Meleșcanu.

Armata iraniană a cerut din nou retragerea trupelor americane din Orientul Mijlociu după ce Gărzile Revoluționare de elită din Iran au lansat mai multe atacuri aeriene asupra țintelor SUA din Irak. Iranul a lansat atacuri de rachete asupra forțelor conduse de SUA în Irak la primele ore ale dimineții de miercuri. Casă Albă a anunțat că este la curent cu situația, iar președintele Donald Trump a fost informat și „monitorizează” situația.

Relațiile între SUA și Iran sunt extrem de tensionate după ce armata americană l-a asasinat vineri dimineaţă, în capitală Irakului, Bagdad, pe generalul Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran. Că reacție, autoritățile iraniene au lansat mai multe amenințări la adresa Statelor Unite.

Că răspuns la avertismentele Iranului cu represalii, președintele Statelor Unite, Donald Trump a amenințat că va lovi 52 de site-uri iraniene, inclusiv ținte culturale, dacă Teheranul atacă americani sau obiective americane, adâncind o criză care a sporit temerile unei noi conflagrații în Orientul Mijlociu, arată stiripesurse.

Vezi și:

Audio. Atenție, Marcel Vela! Înregistrarea care zguduie MAI-ul: Promovări pe pile și amantlâcuri în Ministerul de Interne

Ludovic Orban continuă să spună Da la combinații în Guvern: Tată și fiu, ajunși pe poziții-cheie!

Dezvăluiri bombă! Klaus Iohannis, filat

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare