sursa foto:  playtech.ro

Achiziționarea Twitter îi aduce ghinion! Averea lui Elon Musk, în cădere liberă

Din cauza temerilor că principalul acţionar al Tesla este mai preocupat de reţeaua de socializare Twitter, decât de producția de mașini, investitorii au vândut masiv acţiunile companiei Tesla, astfel, averea netă a lui Elon Musk scăzând sub 200 miliarde de dolari.

 

 

 

Conform datelor Forbes, averea netă a lui Musk se situează la 194,8 miliarde de dolari, o mare parte din ea provenind din participaţia sa de aproape 15% la Tesla, care are o capitalizare bursieră de 622 miliarde de dolari.

Din aprilie, când Musk a făcut oferta pentru Twitter, Tesla a pierdut aproape jumătate din capitalizarea sa bursieră, iar averea sa netă a scăzut cu 70 de miliarde de dolari.

Investitorii au renunţat la acţiuni Tesla, fiind îngrijoraţi că Musk va vinde din nou acţiuni, după ce a cedat titluri de aproape 15 miliarde de dolari.

Luna trecută, Musk a finalizat tranzacţia de 44 miliarde de dolari pentru achiziţionarea Twitter cu împrumuturi de la bănci de 13 miliarde de dolari şi angajamente privind capitalul de 33,5 miliarde de dolari.

Acum, investitorii sunt îngrijoraţi că Musk nu va mai putea sprijini suficient Tesla, într-un moment în care compania majorează producţia de automobile electrice şi se confruntă cu o concurenţă în creştere.

„Se pare că Elon Musk alocă 100% din timpul său companiei Twitter şi ar putea avea nevoie de mai mult capital,” a apreciat Jay Hatfield de la Infrastructure Capital Management.

Averea netă a lui Musk, cel mai bogat om din lume, este cu aproximativ 40 miliarde de dolari mai mare decât a celui clasat pe locul doi – Bernard Arnault – deţinătorul LVMH, cel mai mare grup de lux din lume.

Marţi, acţiunile Tesla au scăzut cu 2%, la 193,7 dolari, transmite AGERPRES

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare