politisti 610x300

sursa foto:  aktual24.ro

Activitatea Poliției Române ar urma să fie blocată! Avertisment serios al polițiștilor, după ce Guvernul a înghețat angajările în Ministerul de Interne

În această săptămână, Guvernul Ciucă a decis să înghețe angajările la stat, începând cu data de 1 iulie și până la sfârșitul anului 2022.

Astfel, polițiștii îi avertizează pe mai-marii țării că vor bloca activitatea Poliției Române. Aceștia susțin că această măsură a Executivului va afecta serios activitatea Poliției Române, din cauza deficitului existent.

Drept urma, polițiștii amenință că vor ieși din nou în stradă și că vor bloca activitatea instituției.

Vezi și Ordonanța de Urgență adoptată de Guvernul Ciucă, azi: Angajările la stat au fost înghețate în 2022! Există și excepții

Decizia Guvernului de suspendare a posturilor vacante ne afectează direct pe noi, polițiștii. La nivelul Inspectoratului Județean de Poliției Sibiu blocarea angajărilor înseamnă din start un deficit de minim 25%. Acoperirea necesarului de oameni prin efectuarea de ore suplimentare poate duce implicit la reducerea capacității de intervenție și la afectarea capacității neuropsihice a acestora, din cauza suprasolicitării. Aceeași problemă este la nivel național, nu numai la Sibiu. Chiar și managerii se tem de asta. Plus că se adaugă riscul apariției unui nou val de pensionări masive din sistem. Vor pleca și cei care au mai rămas din vocație”, a declarat, pentru stiridesibiu.ro, Gabriel Ivanov, liderul Federației Smart Lex care reprezintă aproximativ 15 mii de polițiști din întreaga țară.

Am făcut tot ce ne-a stat în putință, până acum, însă decizia este la Minister. Singura variantă este să reluăm acțiunile de strată, să reluăm protestele. Asta analizăm acum. (…). Cea mai bună măsură este blocarea activităților și o avem în atenție. Rămâne să analizăm condițiile legale”, a adăugat el.

Vezi și Mii de jandarmi, transformați în polițiști! – Propunere către șefii MAI

Contactat de Bugetul.ro la sfârșitul lunii mai, liderul SNPPC, Vasile Zelca, și-a exprimat îngrijorarea față de această măsură

La vremea respectivă, Vasile Zelca a afirmat, pentru Bugetul.ro, să speră ca decizia Coaliției PNL-PSD-UDMR privind înghețarea angajărilor din sistemul public să nu afecteze și afecteze familia ocupațională „Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională”.

El a atras atenția că e dezastru în sistem.

„În mediul rural, deficitul este undeva la 30%. E dezastru. În mediul urban, este undeva la 20 spre 25%”, a precizat, pentru Bugetul.ro, liderul Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI.

Angajările la stat, înghețate!

Guvernul condus de premierul Nicolae Ciucă a adoptat, joi, Ordonanța de Urgență care prevede înghețarea angajărilor în sistemul public, de la 1 iulie.

Excepție fac posturile pentru care au fost demarate procedurile de organizare a concursurilor anterior datei de 1 iulie 2022. Mai mult, excepție fac și posturile unice.

Guvernul a aprobat joi, printr-o ordonanță de urgență, suspendarea ocupării prin concurs sau examen, începând cu data de 1 iulie și până la 31 decembrie 2022, a posturilor vacante sau temporar vacante din instituțiile și autoritățile publice centrale și locale, cu excepția posturilor unice, a transmis Ministerul Muncii.

De asemenea, documentul prevede continuarea ocupării posturilor pentru care au fost demarate procedurile de organizare a concursurilor anterior datei de 1 iulie 2022.

Totodată, în cazuri temeinic justificate, ordonanța de urgență dă posibilitatea ca, prin memorandum aprobat în ședința Guvernului, să poată fi organizate concursuri sau examene pentru ocuparea unor posturi vacante sau temporar vacante din instituțiile și autoritățile publice centrale și locale, cu încadrarea în cheltuielile de personal.

Măsura suspendării ocupării posturilor vacante din administrația publică a fost necesară pentru a diminua unele cheltuieli de funcționare ale instituțiilor și autorităților publice, în vederea asigurării sursei de finanțare a pachetului de măsuri pentru menținerea nivelului de trai al categoriilor vulnerabile și continuarea activităților economice, recent adoptat de Guvern, cu respectarea angajamentelor asumate în ceea ce privește încadrarea în ținta de deficit”, mai precizează MMSS.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare