sursa foto:  sindicatuleuropol.ro

Mii de jandarmi, transformați în polițiști! – Propunere către șefii MAI

„Mii de jandarmi să fie transformați în polițiști”, aceasta este una dintre soluțiile găsite de sindicaliștii din Poliția Română, pentru a acoperi deficitul de personal al instituției. Deficitul în Poliția Română pare să crească de la o lună la alta, în contextul în care până în luna mai 2022, s-au pensionat circa 1.600 de polițiști, iar din școli au intrat în rândurile Poliției doar 1.500 de tineri agenți. 

Astfel, pentru a umple golurile din Poliția Română, sindicaliștii vin cu trei soluții pentru mai-marii Ministerului Afacerilor Interne. Ei propun școlarizarea a unui număr mult mai mare de elevi, să fie făcute angajări din sursă externă și, nu în ultimul rând, aducerea în instituție din rândurile grupărilor mobile de jandarmi a circa 5-6.000 de oameni. 

Vezi și EXCLUSIV După ce Guvernul a înghețat angajările, polițiștii avertizează! Până în luna mai 2022, s-au pensionat 1.600 de polițiști! ‘Sperăm să fim exceptați’

Ca soluție (n.r. – pentru a acoperi deficitul), avem școlarizarea a unui număr mult mai mare de elevi, inclusiv la Slatina, apoi sursa externă și apoi reorganizarea grupărilor mobile de jandarmi și aducerea în Poliția Română a 5-6.000 de jandarmi.

Îi putem aduce strict pe ordine publică, respectiv siguranță publică. Vorbim de oameni care știu ce înseamnă ordine publică, o patrulare, care știu ce înseamnă intervenție etc.”, a declarat, pentru Bugetul.ro, Vasile Zelca, președintele SNPPC.

SNPPC cere ca decizia Coaliției PNL-PSD-UDMR privind înghețarea angajărilor din sistemul public să nu afecteze și afecteze familia ocupațională „Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională”.

„În mediul rural, deficitul este undeva la 30%. E dezastru. În mediul urban, este undeva la 20 spre 25%”, a precizat, pentru Bugetul.ro, liderul Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI.

Vezi și EXCLUSIV Polițiștii trag un semnal de alarmă, după creșterea salariilor anunțată de Coaliție! Riscă să aibă venituri pe minus, începând cu luna iulie

Schema de personal, învechită!

Schema de personal a rămas cea din regimul comunist. Schema de personal a suferit foarte puține modificări în ceea ce privește numărul de polițiști pe care îl avem la fiecare structură de poliție. Și atunci, schema de personal trebuie regândită. Sunt comune cu 20.000 de locuitori care au patru polițiști și avem orașe cu 10.000 de locuitori 15 polițiști, a declarat, pentru Bugetul.ro, Zelca.

Practic, Vasile Zelca ne-a dezvăluit că schema de personal este realizată după organizarea administrativ-teritorială a României efectuată prin Legea nr. 2 din 1968, modificată prin Decretul nr. 15 din 1981, repusă în vigoare prin Decretul-Lege nr. 38 din 22 ianuarie 1990.

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare