sursa foto:  Poliția Română

EXCLUSIV După ce Guvernul a înghețat angajările, polițiștii avertizează! Până în luna mai 2022, s-au pensionat 1.600 de polițiști! ‘Sperăm să fim exceptați’

Președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI, Vasile Zelca, a dezvăluit, pentru Bugetul.ro, că Poliția Română se confruntă cu un nou val de pensionări.

Astfel, polițiștii se declară îngrijorați de anunțul făcut de Coaliția PNL-PSD-UDMR privitor la înghețarea angajărilor din sistemul public, începând cu luna iulie.

Liderul de sindicat a afirmat, pentru Bugetul.ro, că speră ca familia ocupațională „Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională” să fie exceptată de la aceste înghețări ale angajărilor.

Până în luna mai 2022, s-au pensionat circa 1.600 de polițiști, ne-a declarat Vasile Zelca, subliniind că din școli au intrat în rândurile Poliției Române doar 1.500 de tineri agenți.

Vezi și EXCLUSIV Polițiștii trag un semnal de alarmă, după creșterea salariilor anunțată de Coaliție! Riscă să aibă venituri pe minus, începând cu luna iulie

„Cam 1.600 de polițiști s-au pensionat în 2022”

„Ne îngrijorează faptul că se sistează angajările în sistemul bugetar. Sper ca familia ocupațională „Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională” să fie exceptată de la aceste înghețări ale angajărilor, pentru că zilele trecute am stabilit că deja pensionările din 2022 au depășit încadrările din școlile de la Cluj și Câmpina.

Cam 1.600 de polițiști s-au pensionat în 2022 și nouă din școală ne-au venit cam 1.500 de polițiști tineri.

Ce ne doare este că apăratul central al Guvernului și-a umplut schemele. Ori, după ce aparatul central al Guvernului și-a umplut schemele, acum nu mai angajează”, a declarat, pentru Bugetul.ro, Vasile Zelca.

Vezi și SURSE Detalii din cazul bărbatului bătut cu bestialitate de ‘Mascați’: ‘I-au scos splina, i-au tăiat din ficat și are coastele rupte’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare