sursa foto:  jurnalul.ro

Acuze dure! „Marea lovitură a DNA: MITĂ de mai puțin de 1 LEU pe zi”

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a fost criticată dur din Statele Unite ale Americii. Președintele Coaliției Românilor pentru Combaterea Corupției, preotul Chris Terheș, a pus la zid instituția condusă de procurorul-șef Laura Codruța Kovesi.

Acesta a prezentat cazul unui comisar de la Academia de Poliție din București, care a fost prins de procurorii DNA, după ce a luat mită 800 de lei, în formă continuată, între 1 ianuarie 2015 și 15 mai 2017, adică mai puțin de 1 LEU pe zi.

„DNA a dat lovitura: l-a prins pe un comisar de poliție că, din 2015 până în prezent, a luat mită mai puțin de 1 leu pe zi. Mai precis, 0,92378752886836 [0 virgulă 923…] lei pe zi.
Să știți că nu glumesc. Dacă citiți comunicatul DNA de mai jos veți descoperi că marea lovitură anticorupție a fost să-l prindă pe un comisar de la Academia de poliție din București care, zice comunicatul, între 2015-16.05.2017 a primit 800 de lei mită în formă continuată.
Formă continuată înseamnă că a primit-o în mai multe tranșe.
Așadar, între 1 ianuarie 2015 și 16 mai 2017 sunt 866 de zile.
Dacă împărțiți 800 de lei mită, în formă continuată, la 866 de zile, va da, la virgulă, exact 0,92378752886836 de lei pe zi.
Comisarul nu a fost prins în flagrant, ci un martor a spus că i-a dat mită.
Martorul în cauza fiind, după cum reiese din comunicatul DNA, un student față de care, în schimbul celor 0,92378 de lei pe zi, comisarul inculpat nu și-ar fi îndeplinit „atribuțiile de serviciu, respectiv neefectuarea demersurilor pentru sancționarea studentului în legătură cu săvarșirea unor abateri disciplinare”.
Deci voi înțelegeți ce mare corupție este aici?
În cauza, mai spune comunicatul, „procurorii au BENEFICIAT de sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție”.
Deci o grămadă de ofițeri anticorupție din MAI + procurori + organe de cercetare penală, un întreg apărat investigativ, din 2015 până în prezent l-au prins pe acel comisar, după spusele unui martor, că ar fi primit 800 de lei mită în formă continuată, adică 0,92378 lei pe zi.
Va aduc aminte că anul trecut Curtea de Conturi a publicat un raport din care reieșea că doar în București s-au plantat flori și pus coșuri de gunoi pe sute de euro bucată.
Astfel de fapte, în urmă cărora s-au șifonat de la bugetul de stat miliarde de euro, sunt ignorate de DNA. Nu li se pare mare corupție.
Fapte, în scimb, care au de a face cu submultipli de la 1 leu sunt de investigat.
PNA (precursorul DNA-ului) se lăuda, pe timpul lui Amarie, că a prins ceva controlori de tren luând mită. Aceea era marea corupție investigată pe timpul lui Năstase. Măcar aia luau 10 lei, 50 lei cash și nu în tranșe.
Eu zic că alea erau timpuri bune. Acuma parchetul anticorupție se ocupă de luare mită în formă continuată, 800 lei, dați în tranșe timp de peste doi ani.
“Marea coruptie” a ajuns foarte mică. La fel și cei care o investigheaza. Numai costurile luptei anticorupție s-au mărit exponențial, de la an la an.
Nu doar că avem cea mai coruptă anticorupție, dar avem și o anticorupție mai scumpă decât corupția pe care o investighează”, a scris Terheș, pe o rețea de socializare.

Comunicatul la care face referire Terheș se regăsește AICI!

Vezi și Meteorologii au dat ALARMA: „Vor fi catastrofale”

Radu Banciu, în centrul unui imens scandal! Ce declarații HALUCINANTE a făcut și ce personalități a jignit

Toți cei care AU telefoane mobile sunt vizați! Ce se va întâmpla începând cu 15 iunie

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare