sursa foto:  stirileprotv.ro

Adevărul despre voucherele de vacanță ale bugetarilor! Le vor mai primi sau nu

Voucherele de vacanță au stârnit pasiuni printre bugetari, asta în condițiile în care toți se așteptau să beneficieze de ele chiar anul acesta. Doar ca ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre a explicat destul de clar că instituțiile publice vor hotorî, în funcție de bugetele disponibile, când vor acorda această facilitate. Ministerul Turismului a făcut deja tot ce ținea de el, creând cadrul legal pentru această facilitate.

“În programul de guvernare am spus următorul lucru: până la 1 iulie 2017 creăm temeiul legal. De ce? Până la termenul prorogat pe ordonanţa veche, odonanţa 8/2009, spunea că se prorogă termenul pănă pe 29.08 2017. Când am venit la guvernare, am schimbat şi am prorogat până la 31.12.2017 şi am venit cu Ordonanţa 46/2017 şi am spus foarte clar: în perioada 1 iulie 2017-30 noiembrie 2018, instituţiile publice centrale, locale şi companiile de stat vor da prime de vacanţă, indemnizaţii de vacanţă, sub formă de vouchere de vacanţă în valoare de 1.450 de lei”, a spus Mircea Dobre într-un interviu pentru Capital.

Însă bugetarii sunt în continuare îngrijorați că o parte din ei vor rămâne fără această promisiune îndeplinită. Contactat de bugetul.ro, ministrul Turismului a subliniat că TOȚI bugetarii vor primi vouchere de vacanță, de la femeia de serviciu la director.

„Dacă nu se dau la această rectificare, trebuie bugetate pentru 2018. Nu există să nu se mai dea deloc”, a dat asigurări Mircea Titus Dobre.

Citește și…

EXCLUSIV! Capcanele ascunse din spatele apartamentelor noi! Ce nu ne spun dezvoltatorii

Pensiile care vă vor scoate din minți! Cine sunt cei care încasează aproape 10.000 de euro LUNAR

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare