Adrian Năstase a recunoscut, în fața lui Denise Rifai, că a intervenit pentru fiul său! ‘Fiul lui Brătianu ar fi ocupat postul respectiv, dacă nu era fiul lui Brătianu?’

Întrebat de Denise Rifai dacă fiul său, Mihnea, ar mai fi ajuns consilier la cabinetul unui europarlamentar, la cea de consilier al grupului socialist de la Bruxelles, dar și consilier onorific al premierului Viorica Dăncilă, Adrian Năstase a recunoscut voalat că și-a ajutat fiul.

Năstase i-a răspuns lui Rifai cu o altă întrebare, anume dacă fiul lui Ion C. Brătianu ar mai fi ajuns unde a ajuns, dacă nu era fiul lui Brătianu. Mai precis, Năstase a făcut referire la Ion I. C. Brătianu, cunoscut ca Ionel Brătianu, fost premier al României și unul dintre artizanii României Mari.

Denise Rifai: Aveți doi băieți, domnule Năstase, deși soția și-ar fi dorit și o fetiță. Mihnea are 27 de ani, Andrei – 34. (…) Vreau să știu dacă ați intervenit vreodată pentru ca fiul dumneavoastră să fie angajat. Ar fi ocupat Mihnea Năstase aceste funcții, dacă nu era fiul dumneavoastră?

Adrian Năstase: Nu știu, dar fiul lui Brătianu ar fi ocupat postul respectiv, dacă nu era fiul lui Brătianu? Adică… eu nu înțeleg de ce, până la urmă, ne ferim să acceptăm că cea mai bună investiție, dacă tot vorbeam de investiții, a unui părinte o reprezintă copiii și pregătirea lor. Or, eu cred că liderii politici ar putea să transmită în generațiile următoare această experiență a lor, dorința lor. Ce e rău în asta?! Mi-aș fi dorit să fac lucrul ăsta, dar cred că Mihnea a început deja să renunțe la această idee și pentru că a fost ținta unor atacuri absolut nemeritate, dar cred că o să ajungem din nou să punem tipi de la pompe funebre în diferite funcții, tot felul de experiente, n-am nimic cu fetele foarte frumoase, dar, la o vârstă foarte fragedă, vin… din poziția de manechin, să treacă direct în funcție conducere în ministere – mi se pare ușor exagerat. Asta e meritocrația?

Vezi și

Vești proaste pentru toți românii: Din ce cauză vom scoate mai mulți bani din buzunare

Premierul Florin Cîțu ia o decizie prin care îl scoate din schemă pe omul USR-PLUS! ‘Ordinul’ a apărut în Monitorul Oficial

Operațiune fără precedent! De luni, ANAF începe marea verificare

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare