sursa foto:  doctorulzilei.ro

Adrian Streinu-Cercel a dat verdictul! Pacientul infectat cu coronavirus a murit de cancer

Duminică, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat un prim deces înregistrat pe teritoriul României al unei persoane infectate cu coronavirus.

Ulterior, directorul Institutului „Matei Balș”, Adrian Streinu-Cercel, a declarat, la TVR, că boala preexistentă a dus la decesul pacientului, nu coronavirusul.

Concret, bărbatul decedat suferea de cancer în fază terminală, iar, potrivit lui Streinu-Cercel, boala ar fi dus la moartea pacientului.

„Nu este legătură între prezența virusului și decesul pacientului. Pacientul a murit de un cancer terminal. Faptul că avea și coronavirus e cu totul altceva. Nu are legătură una cu alta.[…] Pacientul nu avea nicio manifestare dată de acest virus, era cum sunt si celelalte persoane care au virusul și nu au manifestări. Ceea ce s-a manifestat – s-a manifestat neoplazia, cancerul, care era în fază terminală. Deci, practic, a murit de cancer și nu de infecția cu coronavirus”, a afirmat șeful de la „Matei Balș”.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, duminică, primul deces al unui pacient infectat cu coronavirus în România. Decedatul avea cancer în fază terminală.

A fost înregistrat primul deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus pe teritoriul României.

Este vorba de pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la SCBI Craiova.

Pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer), informează Grupul de Comunicare Strategică.

Vezi și

După primul deces al unui pacient infectat cu coronavirus, Alexandru Rafila demontează o teorie apărută în spațiul public: N-am avut forma ușoară

EXCLUSIV Guvernul Orban, prins în ofsaid! Măsura prin care statul suportă 75% din salariu, din cauza coronavirusului, este ineficientă în aceste cazuri

Ordin urgent al ministrului Sănătății, Victor Costache, în plină pandemie de coronavirus! Prețul medicamentelor se plafonează până la 1 iulie 2020

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare