prof dr alexandru rafila covid 19 ar putea atinge un varf in aprilie mai 18700309

sursa foto:  jurnalul.antena3.ro

După primul deces al unui pacient infectat cu coronavirus, Alexandru Rafila demontează o teorie apărută în spațiul public: N-am avut forma ușoară

După primul deces al unui pacient infectat cu coronavirus, reprezentantul României la OMS, prof. dr. Alexandru Rafila, a demontat o teorie lansată în spațiul public.

Potrivit lui Rafila, nu s-a demonstrat până acum că există două tulpini de coronavirus, România ar avea forma ușoară.

Alexandru Rafila spune că, atunci când afectează persoane mai în vârstă, ca în cazul Italiei, apar forme mai grave, iar, la persoane tinere, forme mai ușoare.

Nu, nu, n-am avut forma ușoară. Încă o dată lansăm informații care n-au fost validate științific. În România, s-au îmbolnăvit mai ales persoane tinere, avem doar câteva persoane cu vârsta peste 70 de ani și din această cauză am avut forme ușoare, majoritatea. Este o teorie mai degrabă, care n-a fost validată științific, cel puțin, de Organizația Mondială a Sănătății, nu s-a demonstrat că există două forme cu virulență diferită.

Când afectează persoane vârstnice, sunt forme grave, când afectează persoanele tinere, sunt forme mult mai ușoare”, a explicat, duminică, la TVR, Alexandru Rafila.

Un alt doctor a lansat în spațiul public scenariul că ar exista două stereotipuri de coronavirus: L și S

Într-un mesaj postat pe pagina de socializare, medicul Olga Simionescu a susținut că ar exista două stereotipuri principale de coronavirus: „L agresiv, cu diseminare rapida si S mai bland, cel clasic

Fiind virus cu #ARN (beta corona virus), face mutatii, parte naturala a ciclului celular, astfel ca exista doua serotipuri principale: L agresiv, cu diseminare rapida si S mai bland, cel clasic. Desi virusul poate afecta orice populatie, se pare ca in Wuhan (de unde a pornit) si in Italia a fost serotipul L, iar in Romania serotipul S. Aceasta este legata de susceptibilitatea genetica a populatiei, virusul nou corona intrand in celula omului prin receptorul ACE2 (enzima de conversie a angiotensinei). Exista contestatari ai teoriei mutationale, inclusiv o voce de la Yale, pe motiv ca din lantul lung de nucleotide (30000) doar cateva ar fi afectate. Insa eu cred ca formele diferite de boala nu tin doar de imunitatea individului, ci si de aceste doua tulpini”, a precizat, pe Facebook, Simionescu.

Primul deces al unui pacient infectat cu coronavirus în România: Avea cancer în fază terminală

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, duminică, primul deces al unui pacient infectat cu coronavirus în România. Decedatul avea cancer în fază terminală.

A fost înregistrat primul deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus pe teritoriul României.

Este vorba de pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la SCBI Craiova.

Pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer), informează Grupul de Comunicare Strategică.

Vezi și

EXCLUSIV Guvernul Orban, prins în ofsaid! Măsura prin care statul suportă 75% din salariu, din cauza coronavirusului, este ineficientă în aceste cazuri

Ordin urgent al ministrului Sănătății, Victor Costache, în plină pandemie de coronavirus! Prețul medicamentelor se plafonează până la 1 iulie 2020

De la dosarul Ayahuasca și SPP la serviciu britanic de spionaj MI6

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare