sursa foto:  piatapresei.ro

Adrian Zuckerman, fost ambasador al SUA în România: ‘Nu trebuie să ne fie frică de șantajul lui Putin. Va fi o altă problemă și Moldova, și Polonia’

Adrian Zuckerman, fost ambasador al Statelor Unite în România, a vorbit despre situația prin care trece Europa în prezent având în vedere războiul de la graniță. 

 

Toți oamenii, mai ales în România, deocrație ca și America, trebuie tratați cu respect, inteligență și umanitate. Mergând în acest fel cei care fac contrariu trebuie să fie pedepsiți”, a spus oficialul american.

Întrebat cum a ajuns Puțin să facă atrocitățile pe care cu toții le-am văzut în Ucraina și dacă putea fi prevenit dezastrul prin care trec ucrainenii, acesta a răspuns: „Poate da, poate nu. Avem aceeași problemă cu China, Iran, Coreea de Nord. Încercăm să îi tratăm cu bună-voință și spernând că fiind oameni ca și noi vor aborda aceleași atitdini (…) și suntem surprinși de acțiunile lor. Trebuie să avem un răspuns mai dur. E un lucuru bun că America suportă și ajută Ucrina.

Răspunsul trebuie să fie mult mai dur. Trebuie să fie și un nou flyzone (zonă de excludere aeriană – n.r.).

Nu trebuie să ne fie frică de șantajul lui Putin. Dacă te lași șantajat, rămai șantajat! Va fi o altă problemă și Moldova, și Polonia. (Putin – n.r.) a amenințat Finlanda și Suedia. Trebuie să facem ce tebuie făcut ca să scoatem armata rusă din Ucraina„, a declarat fostul ambasador american.

Întrebat dacă poate fi comparat liderul de la Kremlin cu Stalin sau Hitler, el a răspuns că ambii au omorât milioane de oameni.

Puțin nu știu câte persoane a omorât, dar a distrus orașe]ntregi, lucru care este de necrezut în Europa după 1945. Nu trebuie să ne lăsăm șantajați de ameninatrea nuclară a lui Putin. Amenințarea e relă. Dacă face așa o greșeală (să folosească arma nucleară – n.r.), Rusia va fi distrusă în câteva zile, vor muri oameni. Nu spun să nu ne fie frică (de această amenințare – n.r.). Trebuie să îți fie frică, dar care e greșeală mai mică (să reacționezi sau să nu o faci – n.r.)?„, a arătat fostul ambasador al SUA la București, conform realitatea.net.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare