sursa foto:  antena3.ro

Alertă! Ce s-a întâmplat cu autorul atacului de la Strasbourg

Vești de ultimă oră referitoare la autorul atacului de la Strasbourg! Cherif Chekatt, autorul atacului armat de marţi de la Strasbourg, a fost împuşcat mortal joi seară de poliţie în zona Neudorf/Meinau, relatează AFP, dpa şi Reuters.

Chekatt a fost ucis în urma unei operaţiuni a poliţiei în zonă, care a fost lansată în jurul orei locale 21.00 (20.00 GMT), potrivit Reuters.

Bărbatul a fost împuşcat pe Rue du Lazaret, unde un foarte important dispozitiv de poliţie a fost desfăşurat, a declarat pentru AFP o sursă apropiată dosarului.

„El a tras asupra unei echipe de poliţişti de siguranţă publică care a ripostat”, a precizat pentru AFP o sursă din poliţie.

Marţi seară, cu puţin timp înainte de ora 20.00, el a pătruns în centrul istoric al oraşului în Târgul de Crăciun şi a deschis focul în mai multe rânduri asupra trecătorilor. Aflat în posesia unei arme de foc şi a unui cuţit, el s-a angrenat apoi într-un schimb de focuri cu forţele de ordine, care l-au rănit la braţ, dar după aceea a reuşit să fugă luând un taxi.

Trei persoane au murit în acest atac, cinci persoane sunt grav rănite şi opt sunt rănite uşor, potrivit unui bilanţ încă provizoriu.

Peste 700 de membri ai forţelor de ordine erau în căutarea sa după atentat şi mai multe operaţiuni de poliţie au avut deja loc în Neudorf, cartier din sudul Strasbourg în care Cherif Chekatt a crescut.

Vezi și SURSE Cine ar putea fi prezidențiabilul PSD – Omul care are misiunea să-l ‘demoleze’ pe Klaus Iohannis

Vești bune pentru abonații acestui operator! Vor putea recepționa aceste programe gratuit

Lovitură puternică pentru acești români! Taxe și impozite mai mari începând de anul viitor-Vezi dacă ești pe listă

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare