comisia europeana 1

sursa foto:  sfin.ro

Alertă de la Comisia Europeană! România avertizată în 3 domenii capitale

Comisia Europeană avertizează din România într-o problemă deosebit de importantă. Anunțul a fost făcut chiar miercuri. În cadrul pachetului lunar de decizii de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor, cele referitoare la România includ două scrisori de punere în întârziere şi trei avize motivate în următoarele domenii: piaţa unică digitală, mediu, mobilitate şi transporturi.

Prima scrisoare de punere în întârziere se referă la analizarea regulată a pieţelor de telecomunicaţii relevante. Autorităţile naţionale de reglementare trebuie să efectueze, la fiecare trei ani, analize ale pieţelor de telecomunicaţii care fac obiectul reglementării UE, în temeiul cadrului juridic actual (Directiva 2002/21), şi să notifice Comisiei Europene măsurile corespunzătoare, potrivit capital.ro.

Vezi și Revoltător! Ce făceau mecanicii de la TAROM pentru a nu schimba cauciucurile aeronavelor

Belgia, Ungaria, Irlanda, Polonia, România, Slovenia şi Spania nu au informat CE în legătură cu analizele lor în acest sens. Prin urmare, forul comunitar a decis, prin trimiterea unei scrisori de punere în întârziere, să solicite acestor şapte ţări să efectueze, fără întârziere, analizele necesare ale pieţelor de telecomunicaţii relevante, şi să informeze Comisia în intervalul de timp stabilit de legislaţia UE. Pentru toate cele şapte cazuri, întârzierile depăşesc cu mult o perioadă de cinci ani. Cele şapte state membre vizate au la dispoziţie două luni pentru a răspunde.

A doua scrisoare de punere în întârziere priveşte adoptarea de hărţi acustice şi de planuri de acţiune pentru zgomotul ambiental. România, Cipru, Germania şi Slovenia trebuie să respecte dispoziţiile esenţiale ale Directivei privind zgomotul (Directiva 2002/49), potrivit solicitării transmise de Comisia Europeană miercuri. Acestea prevăd obligaţia statelor membre de a adopta hărţi acustice care să prezinte expunerea la zgomot în aglomeraţii urbane mai mari, precum şi de-a lungul căilor ferate principale, al drumurilor principale şi în preajma aeroporturilor mari.

Vezi și SURSE! Indivizii care l-au escortat pe Liviu Dragnea la ÎCCJ nu fac parte din clanuri! La ce renumit club din Capitală au fost bodyguarzi

Aceste hărţi servesc ulterior ca bază pentru definirea măsurilor din planurile de acţiune privind zgomotul ambiental provocat de traficul rutier, feroviar şi aeroportuar, deoarece acesta este a doua cauză de deces prematur, după poluarea atmosferică.

Cipru şi România nu au adoptat încă toate hărţile acustice şi planurile de acţiune în materie de zgomot pentru aglomeraţiile urbane şi pentru drumurile principale, iar în cazul României, deficienţa vizează şi principalele căi ferate situate în afara aglomeraţiilor. Prin urmare, CE a decis să trimită Ciprului şi României o scrisoare de punere în întârziere, solicitându-le să îndeplinească, în termen de două luni, obligaţiile principale prevăzute de Directiva privind zgomotul.

Primul aviz motivat anunţat de Comisia Europeană se referă la transpunerea normelor privind instalarea infrastructurii pentru combustibilii alternativi. Potrivit solicitării transmise de forul comunitar miercuri, Bulgaria, Danemarca, Estonia, Franţa, Lituania, Malta, Polonia, România şi Suedia trebuie să transpună integral normele UE privind instalarea infrastructurii pentru combustibili alternativi (Directiva 2014/94). Principalul obiectiv al directivei este de a stabili un cadru comun pentru instalarea la scară largă a infrastructurii pentru combustibili alternativi în Europa.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare