sursa foto:  libertatea.ro

Alertă de URS lângă București și apel către Ministerul Mediului! Animalul își face de cap prin localități! Prefectura incapabilă să rezolve situația

Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns. Locuitorii orașului Găești din județul Dâmbovița, aflat la 70 km de București, sunt terorizați de o săptămână care zburdă nestingherit dintr-o localitata în alta. Prefectura este incapabilă să rezolve situația și se pare că nici nu a cerut ajutor de la Ministerul Mediului.

Situația este de-a dreptul jenantă, iar senatorii și deputații de Dâmbovița nu se implică deloc în rezolvarea situației, deși pentru asta au fost votați de cetățeni.

„Poliţia şi Jandarmeria sunt pe urmele sălbăticiunii, însă eforturile lor sunt zădărnicite de lipsa unor specialişti care să  gestioneze în mod real problema. Autorităţile încearcă să-l pună pe fugă pe urs cu ajutorul unor câini, însă animalul este foarte speriat şi hăituit şi în orice moment se poate întâmpla o nenorocire. În loc să aducă o cuşcă specială din judeţul Braşov, să-l momeasacă cu hrană ca să-l poată reloca, vânătorii se plimbă de aproape o săptămână de colo până colo  şi nu sunt în stare să aplice procedurile  care se impun.În tot acest timp populaţia este disperată de frică.

Ursul a vizitat zilele trecute şi Ocolul Silvic Valea Mare, iar personalul a îngălbenit de frică şi s-a baricadat în birouri. Atragem încă o dată atenţia că Prefectura Dâmboviţa are obligaţia să sesizeze Ministerul Mediului şi să ceară ajutor, lucru de care ne îndoim că l-a făcut până în acest moment”, scriu jurnaliștii de la Cronica de Găești.

Oare trebuie să se lase cu victime ca să intervină și autoritățile cu simț de răspundere să rezolve această situație stresantă?

Citește și…

Eroare uriașă a PSD! Decizia care le poate puna capac

Surpriză! Cine este femeia cea mai bine plătită din Parlament – mai tare ca orice bărbat

O actriță de Oscar laudă România! Ce anume a fascinat-o

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare