Alertă pentru toți șoferii români- ce se întâmplă cu amenzile primite pe teritoriul Europei?

Dacă de Crăciun sau Revelion românii optează pentru o vacanță departe de plaiul autohton, trebuie să aibă în vedere și aspectele negative unei astfel de călătorii. 

Alertă pentru toți șoferii care pleacă cu mașina din România. Este vorba de cei care primesc amenzi. Și asta pentru că toți conducătorii auto care au primit o amendã rutierã în alt stat al Uniunii Europene (UE) pot sã fie executati silit pentru acea amendã si în România. Acest lucru este valabil chiar dacă autoritãtile române nu au fost cele care au aplicat sanctiunea.

Potrivit legislației europene, statele membre ale Uniunii sunt obligate sã recunoascã si sã punã în executare sancțiunile pecuniare rutiere aplicate în alte state membre.

Astfel, dacã un român primeste o amendã de circulatie în Germania, aceasta va putea fi pusã în executare în România.

O amendã rutierã contraventionalã primitã de români într-un stat membru al Uniunii Europene poate fi recunoscutã si executatã în România. Pentru a se ajunge la o astfel de executare, în România, a amenzilor rutiere aplicate într-un alt stat UE, este nevoie sã existe o decizie definitivã de sanctionare prin care o persoanã sã fi fost amendatã pentru încãlcarea legislatiei rutiere într-un stat membru al UE. O altã conditie este ca acea decizie sã fi fost adoptatã fie de o instantã, fie de o autoritate administrativã, au spus cei de la capital.ro.

Vezi și:

 SURSE Șeful din Jandarmerie care va fi executat de Marcel Vela

Surpriză! O nouă categorie de români va scăpa de plata impozitului

Proiectul a fost adoptat- Părinții pot cere bani statului

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare