Alexandru Nazare: ‘Vom reduce deficitul în așa fel încât să nu punem în pericol perspectivele redresării economice’

Ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare  l-a asigurat miercuri pe omologul său german, Olaf Scholz, într-o convorbire telefonică, că Guvernul României s-a angajat să implementeze o politică bugetară sustenabilă şi va reduce deficitul, astfel încât să nu pună în pericol perspectivele redresării economice, în timp ce sprijinirea economiei şi a sistemului de sănătate rămâne prioritară.

„Acordul privind Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă reprezintă, fără îndoială, un punct de cotitură în istoria Uniunii Europene şi o dovadă a capacităţii de a acţiona solidar, în beneficiul cetăţenilor. Acum trebuie să demonstrăm că îl putem implementa cât se poate de rapid. De aceea, credem că este necesară o abordare flexibilă şi reducerea cât mai mult posibil a birocraţiei pentru ca Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă să îşi atingă scopul”, a precizat ministrul român al finanţelor.

Cei doi demnitari au discutat şi despre planurile de reformă asumate de Guvern, stadiul elaborării bugetului şi alte subiecte prezente pe agenda de lucru a Consiliului miniştrilor de finanţe (ECOFIN). Alexandru Nazare l-a asigurat pe Olaf Scholz că:

„Guvernul României s-a angajat să implementeze o politică bugetară sustenabilă. Vom reduce deficitul în aşa fel încât să nu punem în pericol perspectivele redresării economice, în timp ce sprijinirea economiei şi a sistemului de sănătate rămâne prioritară”.

De asemenea, Nazare l-a felicitat pe Olaf Scholz pentru obţinerea acordului privind Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă şi pentru progresele înregistrate în dosarul referitor la Uniunea Bancară în timpul mandatului Preşedinţiei germane a Consiliului UE.

Discuţia bilaterală cu ministrul german de Finanţe, Olaf Scholz, este prima din seria consultărilor iniţiate de ministrul român de Finanţe, Alexandru Nazare, cu omologii săi din statele membre, pe tema operaţionalizării Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă, informează agerpres.ro

Citește și:

Ușor-ușor, se confirmă informația publicată de Bugetul.ro! Ministrul de Interne îi taie atribuțiile lui Bogdan Despescu

Toți pensionarii sunt vizați! Ce se va întâmpla cu banii

Vești importante de la Casa Națională de Pensii Publice: Au crescut contribuțiile lunare pentru pensii. Cât costă cumpărarea unui singur an de vechime

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare