rafila

Alexandru Rafila rupe tăcerea: ‘Tata a lucrat până în iunie 1949 în Securitate. Nu încerc să îi găsesc nicio scuză’

Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS)  a condamnat colaborarea tatălui său cu Securitatea și a spus că ”Sunt afectat emoțional, nu văd unde este vina mea (…) Nu încerc să îi găsesc nicio scuză, nu există nicio scuză pentru apartenența la Securitate”.

 

Rafila a povestit că tatăl său s-a născut în URSS pentru că bunicul său patern era prizonier de război acolo și a subliniat că tatăl său nu este responsabil de masacrul celor 27 de țărani care au fost uciși în 1949 pentru că au refuzat să își predea proprietățile.

Vezi și: Informația care aruncă-n aer alegerile parlamentare! Tatăl lui Alexandru Rafila, torționar?

Rafila susține că în timpul masacrului tatăl său fusese deja exclus din Securitate și din Partidul Comunist în momentul masacrului pentru că era considerat element dușmănos pentru că nu îndeplinise niște sarcini.

  • ”Foarte multe dintre informații nu sunt adevărate. Tata a terminat Medicina în 1960, eu m-am născut în 1961, iar evenimentele la care faceți referință s-au petrecut în 48-49.
  • Tata a lucrat până în iunie 1949 în Securitate. Eu am aflat despre aceste lucruri când eram student, nu știu foarte multe. Da, este adevărat.
  • Bunicul meu a fost prizonier în Rusia și s-a întors cu un copil, tatăl meu. În Memorialul Durerii nu a fost obiectiv cu tatăl meu.
  • Dincolo de lucrurile pe care le-a făcut tatăl meu și cu care eu nu sunt de acord, colaborarea cu Securitatea este absolut condamnabilă.
  • Moartea țăranilor s-a întâmplat după ce tatăl meu a fost dat afară din Securitate, a fost dat afară și de la Medicină pentru că a fost considerat element dușmănos.
  • El nu a fost implicat în acel masacru. Sunt afectat emoțional, nu văd unde este vina mea (…) Nu încerc să îi găsesc nicio scuză, nu există nicio scuză pentru apartenența la Securitate”, a declarat Alexandru Rafila, conform G4Media.ro.

Citește și:

Medicul Virgil Musta, avertisment dur: ‘Secția noastră de ATI este plină. Încă nu am ajuns să alegem, dar să știți că nu suntem departe’

EXCLUSIV Abuz al Poliției Române! Un fost colaborator acuză: ‘Asta înseamnă hărțuire, teroare!’

Avem dovada! Florian Coldea este profesor colaborator la SNSPA! Tot în cadrul instituției lucrează și soția sa

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare