sursa foto:  express.co.uk

Ambasadoarea Franței la București: ‘Dialectica în care se plasează Vladimir Putin nu poate fi anticipată. În niciun moment țările NATO, țările UE n-au constituit o amenințare sau o provocare’

Ambasadoarea Franței la București, Laurence Auer, a vorbit la RFI despre situația războiului din Ucraina.

 

Reporter: La ce să ne așteptăm din partea Rusiei, în continuare?

Laurence Auer: ”Istoria, în ce privește Rusia și istoria regiunii ne-au arătat că dialectica în care se plasează Vladimir Putin nu poate fi anticipată. El însuși scontează pe faptul că ne va surprinde. Deci toate previziunile nu servesc decât la alimenta o himeră.

El a pornit acest conflict afirmând că este nemulțumit de condițiile prăbușirii URSS, de după 1989. Dar în niciun moment țările NATO, țările Uniunii Europene n-au constituit o amenințare sau o provocare. În niciun moment!

Deci, în fața acestei situații, unică în istoria ultimilor 70 de ani, nu putem spune că putem anticipa ceea ce un singur om decide să facă. Priviți la mobilizarea rezerviștilor! Cine se putea aștepta? Cine putea sconta pe faptul că decretul va fi aprobat și va avea asupra populației ruse efectele pe care le vedem acum?”, conform rfi.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare