sursa foto:  zf.ro

Amendă chiar în supermarket- Greșeala pe care mulți o fac

Greșeală uriașă! Se schimbă legislaţia, iar românii care merg în aceste magazine vor putea primi amenzi, dacă nu respectă o regulă simplă.

Totul se va aplica în Bulgaria, unde şi mulţi români care locuiesc aproape de graniţă merg la cumpărături sau în vacanță.

Decizia Ministerului de Finanţe de la Sofia are drept obiectiv reducerea evaziunii fiscale. Printr-un amendament adus Legii TVA, orice persoană care merge la cumpărături într-un magazin din Bulgaria şi pleacă fără a luat bonul fiscal poate fi amendată.

Aşadar, pe lângă obligaţia pentru comercianţi, vor putea fi sancţionaţi şi clienţii care nu cer şi nu iau bonul de cumpărături.

Amenda pentru oamenii care merg la cumpărături va fi de 10 leva (aproximativ 25 lei). Ei vor trebui să solicite bonul fiscal şi să-l păstreze până la ieşirea din unitatea respectivă.

Noua legislaţie prevede că inspectorii fiscali îi vor putea amenda pe oameni la faţa locului, chiar în supermarket.

Evident, există obligaţia de a emite bonurile fiscale şi în rândul comercianţilor. Sancţiunile în cazul celor care nu respectă legea se vor dubla prin acest amendament la Legea TVA.

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare