sursa foto:  facebook

Amendă de 500 de milioane de euro pentru platforma Booking.com! Compania este acuzată de practici neconcurențiale!

Autoritatile din Spania pregatesc o amenda istorica pentru compania Booking Holdings. Compania este acuzată  de spanioli de practici anticoncurenţiale.

Potrivit Financial Times, mai mulți operatori hotelieri s-au plâns autorităților de măsurile impuse de platforma de turism.

Spania acuza Booking de practici anticoncurenţial

Potrivit autorităților spaniole, compania de turism  nu le permite operatorilor hotelieri să listeze pe propriul website preţuri mai mici decât cele pe care le listează pe platforma Booking, scrie cronista.com/espana

Amenda propusă de autorităţile de concurenţă se ridică la 486 de milioane de euro,

Booking respinde acuzațiile

Booking Holdings a respins acuzaţiile. Potrivit colosului, nu ar fi în interesul consumatorului ca preţurile de pe platformă să fie mai mari,.Decizia finală asupra amenzii va veni în următoarele luni, după cum a anunţat compania.

„Suntem dezamăgiţi de propunere”, a transmis Booking Holdings într-o declaraţie, adăugând că intenţionează să conteste amenda în cazul în care decizia asupra ei devine una finală.

Booking este cea mai mare agenție de turism din lume

Booking este cea mai mare agenţie de turism din lume în funcţie de capitalizarea de piaţă, compania fiind  listată pe bursa americană Nasdaq şi are o capitalizare de peste 136 de miliarde de dolari.

Anul trecut, Uniunea Europeană a blocat încercarea Booking de a cumpăra compania rivală Eraveli din Suedia, o companie mai mică, dar care are în portofoliu branduri precum Gotogate sau Mytrip.

Trebuie menţionat că decizia Bruxelles-ului s-a ciocnit de cea a autorităţilor din Marea Britanie, care aprobaseră anterior tranzacţia., notează Financial Times

Citește și: Vești bune- O importantă companie aeriană a anunțat ca va ieftini prețul biletelor

Tentativă de fraudă prin Booking.com

În urmă cu câteva luni, sistemul de e-mail al Booking.com ar fi fost spart de hackeri. Atunci, cei care folosesc  popularul site de rezervări hoteliere Booking.com au fost avertizați să fie atenți la e-mailurile pe care le primesc și care le solicită să confirme plata cazării la hotel, potrivit The Guardian.

Mai mulți utilizatori au atras atenția asupra tentativei de pishing, iar, în fiecare caz, clientul fie a făcut check-in, fie urma să facă check-in la o unitate de cazare pe care a rezervat-o folosind Booking.com.

E-mailul trimis de la adresa noreply@booking.com susține că șederea lor ar putea fi anulată dacă nu furnizează detaliile cardului bancar printr-un link inclus în mesaj. Dacă nu o fac în decurs de patru sau 12 ore (e-mailurile variază ușor) rezervarea va fi anulată. Notificări privind acest e-mail au apărut și în aplicația mobilă a companiei.

Booking a negat spargerea sistemului

Booking.com a negat cu fermitate că sistemul său a fost spart și, în schimb, a acuzat că mesajele de încălcare a securității sunt rezultatul problemelor din sistemele de e-mail ale hotelurilor partenere, notează economica.net

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare