sursa foto:  facebook

Analistul economic Adrian Negrescu: Bugetul pe 2024, o ecuație cu foarte multe necunoscute

Analistul economic Adrian Negrescu a transmis duminică că Bugetul pe 2024 este o ecuație cu foarte multe necunoscute, la care ministrul Finanțelor și liderii politici n-au reușit să găsească soluția.

 

 

 

„Bugetul pe anul viitor e, de fapt, o ecuație cu foarte multe necunoscute, la care iată că ministrul Finanțelor și liderii politici n-au reușit să îi găsească soluția. De ce? Pentru că, să nu uităm, anul viitor plecăm din start cu un plus de cheltuieli de vreo 50 de miliarde de lei față de anul acesta, aproape 10 miliarde de euro, bani pe care nu îi avem. Ar trebui să îi luăm din taxe și impozite, dar asta ar însemna ca economia să duduie, ca să zic așa, să avem de unde să adunăm acești bani, iar perspectivele economice sunt extrem de negative, dacă putem vorbi de zona asta, în 2024”, a spus analistul economic.

„Vom ajunge să împrumutăm 60 de miliarde de euro”

„Bani din taxe și impozite nu prea mai au de unde, chiar dacă au crescut și taxele de la 1 ianuarie, iar din perspectiva împrumuturilor, eh, să nu uităm faptul că anul acesta împrumutăm 40 de miliarde de euro și probabil anul viitor vom ajunge să împrumutăm 60 de miliarde de euro – și chiar cu asemenea împrumuturi e puțin probabil să reușim să ne încadrăm în toate promisiunile cu iz electoral pe care Guvernul le-a făcut fără să se gândească dacă are de unde să dea acești bani”, a continuat el.

„Nota de plată o vom simți cu vârf și îndesată, dacă nu de anul viitor, dar cu toate că o simțim și de anul viitor – gândiți-vă, cresc taxele pentru microîntreprinderi de trei ori, apare impozitul pe cifra de afaceri, crește TVA-ul la toate produsele”, a adăugat Adrian Negrescu, conform b1tv.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare