sursa foto:  kremlin.ru

Analistul militar Radu Tudor: ‘Putin se află cu spatele la zid și a făcut această amenințare cu arma nucleară. Nimeni nu cred că vrea mii de sicrie pe teritoriul Federația Ruse’

Liderii occidentali ar trebui acum să înțeleagă că este suficient instabil Vladimir Putin încât să folosească o armă nucleară tactică pentru a genera o victorie sângeroasă a Rusiei în Ucraina”, a spus Radu Tudor, analist militar, subliniind că anunțul privind mobilizarea parțială ar putea să însemne şi începutul unor revolte, dar şi stoparea sprijinului popular pentru acest război neprovocat şi brutal din Ucraina.

”Pare că Putin şi clica sa sunt singurii care doresc acest război. Dacă populaţia vrea să plece din ţară, dacă tinerii se tem că vor fi luați de pe stradă de poliţie sau de armată pentru a fi duși pe front, atunci situaţia se poate degrada extrem de periculos.

O bună parte din cetățenii acestei ţări nu doresc să ducă războiul pe care îl poartă Putin în Ucraina şi această ruptură puternică între Putin şi populaţia rusă ar putea fi chiar determinată de anunțul făcut astăzi.

Mobilizarea parțială ar putea să însemne şi începutul unei revolte în mai multe orașe din Federaţia Rusă şi stoparea sprijinului popular pentru acest război neprovocat şi brutal.

Nimeni nu cred că vrea mii de sicrie pe teritoriul Federaţia Ruse. Oricum, nimeni nu reușește să înțeleagă cum cea mai mare ţară din lume să îşi dorească bucățele dintr-un alt stat independent, generând zeci şi sute de mii de morți.

Drept care, cred că Putin se află cu spatele la zid şi a făcut această amenințare cu arma nucleară știind că este ultima lui opțiune de amenințare a Occidentului.

Eu cred că nu va pune niciodată în aplicare acestă amenințare, dar retorica resupune un gen de angajament din partea noastră care să determine o apărare foarte fermă şi eficientă în faţa unei astfel de amenințări nucleare (…)

Putin nu arată şi nu se exprimă ca un om normal. Pare în afara rațiunii. Pare că este dispus să prăbușească propria ţară, Rusia, doar de dragul de a marca niște teritorii invadate şi cucerite în Ucraina.

Liderii occidentali ar trebui acum să înțeleagă că este suficient instabil Vladimir Putin încât să folosească o armă nucleară tactică pentru a genera o victorie sângeroasă a Rusiei în Ucraina „, a explicat Radu Tudor, analist militar, conform antena3.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare