sursa foto:  stiri247.ro

Analistul militar Radu Tudor: ‘Regimul Putin trebuie să cadă de la putere. E un om periculos, e un nebun care are acces la valiza nucleară, este un dictator’

Jurnalistul și analistul militar, Radu Tudor, afirmă că ”regimul Putin trebuie să cadă de la putere și economia rusă trebuie să fie mecanismul prin care nu se mai finanțează războiul declanșat în Ucraina”.

Sunt două elemente cruciale pe care lumea occidentală și marile puteri economice ale lumii trebuie să le continue în același ritm cu care s-a întâmplat și până acum și anume: sancțiuni economice extrem de dure la adresa Rusiei războinice și invadatoare,” a spus Radu Tudor.

Regimul Putin trebuie să cadă de la putere și economia rusă trebuie să fie mecanismul prin care nu se mai finanțează războiul declanșat în Ucraina. Al doilea element este ajutorul militar consistent pe care Ucraina să-l poată primi în continuare pentru a-și apăra țara.

Să înțeleagă toată lumea că armamentul, muniția și toate elementele de tehnică militară care vin din Statele Unite, din Marea Britanie, din partea tuturor țărilor civilizate unde există democrație, au un singur scop: ca Ucraina să își apere teritoriul național invadat de Rusia. Acest război nu poate fi lăsat în voia sorții pentru că dacă Rusia va cuceri Ucraina, este gata să declanșeze un război în toată Europa.

Vrem să prevenim un al treilea război mondial, în așa fel încât prin măsurile luate de G7, de NATO, de UE, Ucraina să-și poată păstra teritoriul național și să poată ieși învingătoare din acest război sângeros declanșat de Vladimir Putin,” a spus Radu Tudor la Antena 3.

Suntem din ce în ce mai aproape de un deznodământ în legătură cu Rusia. Un om cu mințile rătăcite, așa cum este Vladimir Putin, e într-un coșmar pe care și l-a creat singur. El susține că se luptă cu nazismul. Întreaga Europă marchează 77 de ani de la eliberarea de nazism, iar el susține astăzi că se luptă în continuare.

E un om periculos, e un nebun care are acces la valiza nucleară, este un dictator din lungul șir al dictatorilor care au generat atât de multă suferință, moarte și evident, pagini negre în istorie. Eu sper ca sfârșitul acestui personaj sinistru să fie cât mai rapid pentru ca Rusia să poată reveni și ea într-un spațiu al normalității, al civilizației și să nu fie a doua Coree de Nord a lumii, o țară care să provoace războaie, care să invadeze țări și care să trăiască într-o realitate paralelă„, a mai spus analistul militar Radu Tudor.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare