sursa foto:  ziarulromanesc.net

Analistul militar Radu Tudor: ‘Suntem în ziua în care, în orice clipă, în orice moment, Vladimir Putin poate spune – Lansați rachete nucleare de pe avioane de bombardament asupra unor obiective de pe teritoriul Ucrainei!’

Ameninţarea cu arma nucleară este acum mai aproape ca oricând, spune analistul militar Radu Tudor, după ce Moscova a spus că va recunoaşte regiunile Doneţk şi Lugansk drept teritorii ale Rusiei.

„Sunt convins că avem de-a face cu punctul nodal al acestui război.

Este de fapt ziua pe care Vladimir Putin și-a imaginat-o de când a declanșat acest război, și anume momentul în care va declara teritoriile invadate drept teritoriu al Federației Ruse în mod ilegal, în mod abuziv, cu mii de morți, cu tot ceea ce am văzut în aceste nouă luni.

În această după-amiază, purtătorul de cuvânt al Administrației prezidențiale ruse, Dmitri Peskov, a spus că începând din momentul anexării, Rusia va considera un atac asupra întregului său teritoriu orice fel de lovitură militară asupra acestor regiuni.

Deci, Ucraina, potrivit Moscovei, nu mai are dreptul să-și elibereze propriile teritorii, nu mai are dreptul să se apere, pentru că probabil vor veni și atacuri din partea acestor zone anexate.

Eu încep să cred că amenințarea cu armă nucleară tactică este mai aproape ca niciodată din momentul debutului acestui război.

Suntem în ziua în care, în orice clipă, în orice moment, Vladimir Putin poate spune „Lansați rachete nucleare de pe avioane de bombardament asupra unor obiective de pe teritoriul Ucrainei!”, a comentat analistul militar Radu Tudor, vineri, la Antena 3 CNN.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare