sursa foto:  reportervirtual.ro

Analiză devastatoare a lui Rareș Bogdan: Este trenul în care, dacă nu ne urcăm, riscăm să dispărem ca nație

Omul care va deschide lista PNL la alegerile europarlamentare de duminică, 26 mai, a analizat la sânge situația actuală a României.

Rareș Bogdan susține că, pentru a aduce milioanele de români din Diaspora acasă, trebuie susținut proiectul președintelui Klaus Iohannis: România Educată.

În caz contrar, potrivit fostului jurnalist Realitatea TV, riscăm să dispărem ca nație.

„Am conștientizat 100% abia în noiembrie 2014 drama pe care o trăim ca nație în urma exodului masiv, iar de la protestul din 10 august anul trecut a început să mă doară inima. Cardiologul mi-a spus că e oboseala. Îl cred. Pierderea fraților care își iau amintirile în spate și se mută în patrii de împrumut e o lovitură în genunchi. Ne-o administrăm singuri. Noi, politicienii, ar trebui să fim genunchii echipei naționale a conștiinței, să susținem toată infrastructura speranței și a progresului. Dar dacă tragem linie, sumarul e un dezastru. Nu mă încălzește cu nimic faptul că sunt politician de-abia de câteva săptămâni! Nici că am scris mai aplicat despre drama dezrădăcinării și despre consecințele pentru țara noastră de-abia de vreo 10 luni. Poate trebuia să mă implic total mai repede. Dar, în al 12-lea ceas, strig adunarea, oameni buni! Trebuie să ne aducem acasă copiii!”, scrie Rareș Bogdan, pentru reporteglobal.ro.

„În al 12-lea ceas până la completa noastră irelevanță, trebuie să susținem cu toții, indiferent de culoarea politică, proiectul România Educată. Da, este proiectul președintelui Klaus Iohannis. Dar finalitatea lui practică este exact asta: întoarcerea copiilor acasă. De la educație pornește totul – atât baza cunoștințelor despre cine suntem și ce vrem pe această planetă, cât și ce ne propunem pentru România. Un stat îngenuncheat sau un stat demn, respectat în lume?

România Educată este un proiect de țară pentru mai multe sute de ani. El poate reprezenta picătura de emoție care mai trebuie pentru descoperirea fuziunii la rece. Este soluția pentru toate problemele noastre – de la infrastructură, la valorificarea potențialului agricol. Este trenul în care, dacă nu ne urcăm, riscăm să dispărem ca nație. Este proiectul fără de care peste 100 de ani vom lupta tot pentru măturarea incompetenților de la decizie. Dar vom fi doar 10 milioane”, mai notează „Alesul” PNL.

Vezi și

EXCLUSIV Cine finanțează ONG-ul Declic, cel care a organizat mega-protestul ‘Toți pentru Europa’

Liviu Dragnea face o nouă promisiune! Mii de români vor primi mai mulți bani

Detalii noi! A apărut ultima noutate despre tichetele de masă

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare