sursa foto:  yoda.ro

Aniversare de 20 de ani! Cum a luat ființă gigantul și prin câte a trecut

Au trecut 20 de ani de când gigantul a luat ființă sub acest nume, acest proiect a început într-un garaj din SUA, Larry Page şi Sergey Brin.

Google domină competitorii graţie motorului său de căutare, a browserului web și a sistemului de operare mobil, iar acest lucru face din gigantul american un adevărat gatekeeper a lumii online pentru mulți utilizatori de internet din lume, o poziție pe care unii o consideră prea puternică.

Conform Fortune, gigantul deține o capitalizare de piață de peste 850 miliarde de dolari şi spune că a indexat sute de miliarde de pagini. În tot acest timp și-a schimbat numele de două ori a transformat căutarea on-line și a publicității digitale și a servit ca un concurent feroce pe piața smartphone-urilor, pentru laptop-uri ieftine și în autoturisme care se conduc singure.

La început motorul de cîutare se numea BackRub, iar mai apoi în 1997 a devenit Google, datorită unei investiții de 1000.000 de dolari de la co-fondatorul Sun Microsystems, Andy Bechtolsheim. Page şi Brin s-au mutat la garajul lui Susan Wojcicki, care în prezent este șeful YouTube. Începând de atunci Google a crescut și a crescut, conform economica.net

Vezi și

S-a aflat! Cine este omul care a adus-o pe Irina Tănase în apropierea lui Liviu Dragnea – Liderul PSD care a „descoperit-o”

Guvernul Dăncilă pune banii pe masă! Sute de persoane beneficiază de sume importante

Lovitură grea pentru ”ochii și urechile lui Liviu Dragnea”! Ce i s-ar pregăti „supervizorului” Vioricăi Dăncilă

 

 

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare